Persisteix el temporal Gloria, ben actiu durant tot el dia

La borrasca Gloria cedeix un respir a la meitat sud del país, però les pluges tornaran a la tarda

Néstor GómezActualitzat

La borrasca Gloria, que durant els darrers dies estava ancorada sobre Andalusia, es desplaçarà cap a Portugal. Catalunya rebrà, un dia més, les fuetades del temporal de primera categoria que des de diumenge es deixa sentir a casa nostra. El temporal serà molt actiu, amb tenir avisos de perill molt alt, vermell, de neu al Ripollès i de mar a tota la costa catalana, segons meteocat.

 

Darreres hores de forta inestabilitat

La nevada persistirà i serà intensa al Pirineu, sobretot a les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès, en una cota de neu que rondarà els 1.000 metres. Els gruixos de neu durant tot l'episodi poden ser de més de 150 centímetres per sobre dels 2.000 metres. El vent bufarà amb cops forts fins al migdia i després tendirà a minvar. El temps durant tota la jornada serà gris i amb pluges intenses al Pirineu, Prepirineu i comarques de Girona. Les prepicipitacions del Pirineu marxaran al matí però es mantindran a la resta. De neu cap al migdia, les pluges avançaran cap a la Catalunya central i durant la tarda arribaran a tot el país. Seran intenses durant la tarda a les Terres de l'Ebre.

 

Temperatures en tímid ascens

A poc a poc la temperatura anirà remuntant. Tot i tenir el cel gris, les temperatures matinals seran suaus i les màximes es mouran entre els 12 i els 15 ºC.

I la recta final de setmana...

Dijous el temps millorarà i tornarem a veure el sol. Però encara durant el matí cauran ruixats al nord del país.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut