Dilluns més variable i amb nous ruixats de tarda

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

De moment continuarem lluny de grans borrasques o grans anticiclons, pendents de l'evolució de l'aire fred en alçada que pugui donar ales als núvols convectius. Per tant, tindrem un dilluns amb un temps semblant al del cap de setmana.

Núvols d'evolució a Ribes de Freser (Jordi Juvanteny)

Cel variable

El matí molt assolellat, amb algunes bandes de núvols alts i mitjans que viatjaran de sud-oest a nord-est. Durant les hores centrals del dia es veuran més dispersos. A més a més, creixeran núvols d'evolució al Pirineu i Prepirineu, de nou amb risc d'alguns ruixats i alguna tempesta moderada. En paral·lel, també creixeran tempestes per la banda del Sistema Ibèric, i els núvols aniran entrant en direcció a Catalunya al llarg de la tarda, fins i tot amb la possibilitat d'algun xàfec cap al massís del Port

El trànsit de núvols de sud-oest a nord-est durant la matinada pot ser un obstacle per a l'observació d'una pluja d'estels molt esperada pels especialistes per a la matinada de dimarts.

Temperatura

Una gran part de Catalunya estarà entre els 27 i els 30 ºC, amb alguns punts de la Catalunya Central o les Terres de l'Ebre molt lleugerament per sobre dels 30 ºC. Esperem calor més intensa cap al pla de Lleida, amb valors màxims de 34-35 ºC.

I dimarts...

La temperatura diürna tornarà a pujar en general, i el risc de ruixats al Pirineu baixarà. Poden reaparèixer els núvols baixos o boires costaneres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut