Marroc

Zapatero amenaça el PP de destapar les seves mesures penitenciàries i Zaplana replica desenterrant els GAL

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha donat la seva opinió sobre la manifestació que ha organitzat el PP pel "cas De Juana Chaos". Ha estat molt clar. Ho ha resumit en una paraula: "hipocresia". I és que segons Zapatero, el PP és molt hipòcrita en manifestar-se ara per "amor a la pàtria", mentre que quan estava al govern criticava que els socialistes es manifestessin. El president espanyol ha assegurat que el seu govern donarà explicacions de la política penitenciària actual i de la de l'exectiu del PP, i ha advertit que se sabran moltes mesures desconegudes que al seu dia van aplicar els populars. Els populars han amenaçat de desenterrar els GAL.

Actualitzat

"Moltes de les coses que s'han decidit en política penitenciària ni tan sols s'han sabut ni se saben, ara se sabran, i això és al que obliga la posició del Partit Popular de qüestionar una política penitenciària en relació amb ETA". El president espanyol ha llançat aquesta amenaça al PP des de Rabat, on ha assistit a la cimera hispanomarroquina.

I és que el president espanyol considera que els populars estan tenint una actitud hipòcrita en relació amb la decisió del seu executiu de concedir a Iñaki de Juana Chaos la presó atenuada. Diu que és incomprensible que els populars assegurin que participen en manifestacions com "un exercici d'amor a la pàtria", després de titllar-lo a ell de "pancarter i irresponsable" per manifestar-se.

Informació detallada sobre la política penitenciària dels governs del PP

Zapatero, però, està convençut que "la veritat sempre s'imposa en democràcia" i que la formació d'una opinió majoritària es fa amb "arguments, dades i fets" i "mai amb mentides, falsedats i hipocresia". Per això s'ha compromès amb els ciutadans a facilitar-los informació sobre la política penitenciària que va aplicar el PP quan estava el govern i ha assegurat que, llavors, veuran les incongruències de la seva actitud.

Les paraules de Zapatero s'han concretat ja en els tres-cents noms d'etarres que van sortir de la presó quan Mayor Oreja, Rajoy i Acebes eren ministres de l'Interior i que publica el butlletí del grup socialista al Congrés. Zapatero confia que, al final, sigui el temps qui posi cadascú al seu lloc.

Amb tot, el president espanyol ha insistit, però, que aquesta situació ha de canviar perquè la lluita antiterrorista, ha dit, "no pot estar ni formar part de cap estratègia partidista en democràcia".

El PP desenterrarà els GAL

El portaveu del Partit Popular al Congrés, Eduardo Zaplana, ha assegurat que no tenen res a amagar dels governs que van presidir. Amb tot, Zaplana ha tornat l'amenaça de Zapatero de parlar de tots els governs de la democràcia assegurant que els conservadors estaran "encantats" que un portaveu autoritzat com el ministre Rubalcaba aclareixi "alguna part de la política no legal del govern en la lluita contra el terrorisme", en clara al·lusió la trama dels GAL.

Zaplana, per cert, ha carregat durament contra el govern per haver delegat la compareixença al Congrés en el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i no permetre que qui s'expliqui sigui el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut