Giorgia Meloni va enviar l'ambaixador italià a Albània a saldar el deute, 80 euros que va pagar de la seva butxaca
Giorgia Meloni va enviar l'ambaixador italià a Albània a saldar el deute, 80 euros que va pagar de la seva butxaca
Itàlia

Uns italians marxen sense pagar un sopar a Albània i Meloni el fa abonar a l'ambaixador

La factura no arriba als 80 euros i la primera ministra d'Itàlia diu que "va sentir vergonya" quan el seu homòleg albanès li va explicar els fets

RedaccióActualitzat

Albània està de moda a Itàlia. Aquest any es preveu que mig milió d'italians visitin aquest país atrets per les platges de sorra blanca i aigua cristal·lina del mar Adriàtic i també pels preus econòmics d'hotels i restauració. Molts d'ells ho estan fent ara a l'estiu.

La primera ministra, Giorgia Meloni, no ha volgut ser menys. Ha passat uns dies a Albània acompanyada de la seva família i convidada pel primer ministre albanès, Edi Rama.

El cap de govern d'Albània ha explicat a Meloni una història que li ha fet pujar els colors: fa pocs dies, quatre joves compatriotes italians van marxar sense pagar després de menjar copiosament en un restaurant de la ciutat històrica de Berat, al centre del país. La consumició que van deixar sense pagar pujava a 8.451 leks, gairebé 80 euros.

Les imatges de la fugida del restaurant, captada per diverses càmeres de seguretat de l'interior i l'exterior de l'establiment s'han fet virals a les xarxes socials i les han publicat també alguns dels diaris italians amb més tirada, com el Corriere della Sera:

 

Quan Giorgia Meloni va saber el que havien fet els quatre turistes italians, va enviar l'ambaixador italià a Albània fins a Berat per liquidar el compte pendent "d'aquells idiotes". Meloni ha explicat el cas a les seves xarxes socials i especifica que ella va "pagar personalment" el deute:

"Vaig sentir vergonya, perquè la Itàlia que vull representar no és una nació que fa que se'n parli a l'estranger per coses com aquestes, per no respectar la feina dels altres, per divertir-se enganyant els altres".

 

Giorgia Meloni vol treure ferro al fet que ella s'hagi fet càrrec de la factura del restaurant: "No n'hi ha per a tant, ni tan sols ho vaig denunciar". Però explica que s'ha decidit a explicar-ho per què ha rebut crítiques per part dels partits de l'oposició "que prefereixen una altra imatge d'Itàlia". I afegeix, "esperava que, almenys, en una cosa tan trivial poguessin estar-hi tots d'acord".

El ministre italià d'Agricultura i cunyat de Meloni, Francesco Lollobrigida, que també formava part de la comitiva presidencial a Albània, ha dit que saldar el deute és una qüestió "d'orgull nacional i d'honor". Lollobrigida ha afegit que "uns individus deshonestos no poden avergonyir una nació decent".

 

ARXIVAT A:
TurismeItàliaGirogia Meloni
Anar al contingut