Badalona

Una regidora de Badalona denuncia que ha estat víctima de racisme i islamofòbia

Fàtima Taleb ho ha denunciat al jutjat; assegura que ha rebut insults, amenaces i escopinades perquè és musulmana, i acusa García Albiol d'haver "sembrat l'odi" a la ciutat

Actualitzat

Fàtima Taleb, regidora musulmana de Guanyem Badalona en Comú, ha denunciat aquest dilluns que des que va accedir al govern municipal de Badalona ha estat objecte reiteradament d'"actes de racisme i islamofòbia". Taleb forma part de la junta de govern de l'Ajuntament de la ciutat com a regidora de Participació i Convivència des de la victòria electoral que va portar a l'alcaldia la cap de llista de la formació, Dolors Sabater.

Taleb ha explicat que el detonant de la seva denúncia han estat dos atacs rebuts la setmana passada, que l'han impulsada a fer-ho públic. Segons el seu relat, dilluns un home la va insultar i li va escopir, i dijous va rebre insults "de manera agressiva" per part d'un grup de gent. Aquest mateix dilluns ha presentat denúncia al jutjat.

La quarta denúncia per insults i amenaces

Segons ha explicat a TV3, és la quarta denúncia que posa per aquest tipus d'atacs i amenaces. Assegura que quan es va saber que seria candidata va començar a rebre insults i atacs per les xarxes socials i que cada vegada en rep més al carrer:

"Des del primer dia i abans, des que vaig ser candidata no paro de rebre insults i amenaces, i sobretot el gruix de les amenaces van ser just després de la presa de possessió de l'ajuntament."

"A mi m'agradaria saber què està passant amb la justícia, perquè porto un any i mig amb denúncies posades i encara no he rebut cap resposta."

La regidora ha fet pública la denúncia al seu perfil de Facebook, en un text en què assegura que, a la ciutat, "molta gent pateix cada dia en silenci" atacs racistes semblants als que ha rebut ella. Afirma que a partir d'ara els denunciarà tots i assenyala "la política del senyor García Albiol" com a responsable dels atacs, per haver "sembrat l'odi i haver dividit la ciutadania".

 

L'alcaldessa de la Badalona, Dolors Sabater, ha expressat el seu suport a la regidora a Twitter, tot relacionant les polítiques de Donald Trump, el Front Nacional francès i "l'albiolisme" com a legitimadores "del racisme i la xenofòbia".

 


Garcia Albiol respon

Per la seva banda, el líder del PP català i exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha respost a la la denúncia directa rebuda de Fàtima Taleb. També ho ha fet a Twitter, i ha suggerit que Taleb ha rebut els atacs no per ser musulmana sinó per la seva "incompetència":

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut