La burilla d'una cigarreta possible causant de l'incendi d'Alacarràs (Agents Rurals)
La burilla d'una cigarreta possible causant de l'incendi d'Alacarràs (Agents Rurals)

Una burilla va provocar l'incendi d'Alfarràs, que ha cremat 87 hectàrees

Els agents l'han localitzat als peus de la carretera N-230

Actualitzat

Agents rurals han localitzat una burilla de cigarreta com a causant del foc que es va originar aquest diumenge al terme municipal d'Alfarràs i que ha cremat 87 hectàrees. L'incendi ha quedat extingit aquest dimarts.

Després d'acordonar la zona, als peus de la carretera N-230, es va pentinar tot l'indret fins que es va localitzar aquesta burilla, que ha causat el foc després de ser llançada, presumptament, per un vehicle que circulava per aquesta via.

Els agents van parlar amb diversos testimonis que van poder veure el moment inicial del foc, fet que va permetre poder obtenir informació valuosa per localitzar el punt d'inici.

L'incendi ha cremat 55,43 hectàrees dins dels límits territorials de Catalunya i 31,5 hectàrees en territori d'Aragó, segons ha informat el dispositiu d'incendis forestals del govern d'Aragó.

 

 

Incendis per burilles

En els darrers cinc anys s'han produït a Catalunya 104 incendis forestals causats pel llançament de burilles, que han cremat un total de 982,71 hectàrees.

Cal recordar que una burilla va ser la causa de l'incendi de la Jonquera l'any 2012, l'incendi més gran dels darrers anys a Catalunya, que va cremar més de 10.000 hectàrees.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut