Un guàrdia civil l'1-O: "Si no se n'ha anat amb la costella trencada poc li ha faltat"

Noves imatges de les càmeres que portaven els agents mostren el grau de violència que van fer servir

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'han divulgat noves imatges gravades per les càmeres que portaven incorporades a l'uniforme els agents policials que van fer les càrregues contra els col·legis electorals de l'1-O.

Les imatges, a les quals ha tingut accés l'agència de notícies ACN, corresponen a cinc col·legis diferents, tres de Barcelona, un de Girona i el de Sant Martí Sesgueioles.

 

"Fotia la porra cap endins com si no hi hagués demà"

En aquest últim col·legi electoral, a un poble de 370 veïns de la comarca de l'Anoia, després de la càrrega, l'àudio de la càmera recull les paraules d'un dels agents, que reconeix que ha fet servir la porra amb prou força per trencar les costelles dels que han rebut els cops:

"Des de darrere fotia la porra cap endins com si no hi hagués demà. I no hi havia collons. I empenyien, i empenyien. Si un no se n'ha anat amb la costella trencada poc li ha faltat"

Un altre agent afegeix: "Com empenyien, els fills de puta!", i els felicita: "Heu aguantat de collons."

Van agafar per la cara una senyora

A Barcelona, en la càrrega contra el col·legi instal·lat al CAP del Guinardó, just al costat del mercat, es pot veure com agafen per la cara una dona i l'estiren per treure-la del davant de la porta de fusta a la qual s'havia agafat.

 

Quan van aconseguir entrar, els agents van reclamar a crits a una dona que feia d'apoderada "Que on són les urnes!". Finalment les van trobar amagades als lavabos.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut