Un tren de Rodalies
Un tren de Rodalies

Un robatori deixa sense electricitat els trens que passen per Barcelona durant una hora

Una persona ha entrat a robar a la subestació de la Torrassa, a l'Hospitalet de Llobregat, i ha deixat sense electricitat els trens de l'R1, R2, R3 i R4 de Rodalies

RedaccióActualitzat

Un problema en el subministrament elèctric de trens ha afectat les línies de Rodalies de l'àrea metropolitana. Segons informa Adif, hi ha hagut un robatori de cable a la subestació elèctrica de la Torrassa que ha deixat sense electricitat la catenària.

L'avaria ha obligat a aturar el servei dels trens de Rodalies durant més d'una hora. Entre les 5.10 i les 6.50 d'aquest dijous al matí no ha circulat cap tren. 

La interrupció ha afectat els trens de les línies R1, R2, R2Sud, R2Nord, R3 i R4, així com els trens de mitjana i llarga distància.

Cap a les vuit del matí el servei s'ha recuperat totalment, segons Rodalies. Molts usuaris, però han denunciat que durant tot el matí hi ha hagut retards a les línies.

Què ha passat

De matinada, el servei de seguretat d'Adif ha rebut una alerta per la presència d'una persona a l'interior de la subestació.

Segons la companyia, la persona ha robat cable de la instal·lació. El personal d'Adif ha restablert la tensió i a partir de llavors s'ha recuperat la circulació. 

Adif ha explicat que farà una valoració de danys i que presentarà denúncia.

El transformador de la Torrassa és un edifici històric, a tocar de les vies del tren. Té 110 anys d'història i va ser construït per l'empresa coneguda com la Canadenca.

La subestació de la Torrassa
La subestació de la Torrassa (Gencat)
ARXIVAT A:
Rodalies
Anar al contingut