Trump: "Per mi ja hem guanyat. Anirem als tribunals, això és un frau"

El president dels Estats Units diu que anirà al Tribunal Suprem perquè aturi el recompte dels vots anticipats i per correu

RedaccióActualitzat

"Francament, hem guanyat aquestes eleccions. Per mi, ja hem guanyat."


Així de contundent s'ha mostrat Donald Trump en la seva compareixença a la Casa Blanca durant la nit de les eleccions presidencials.

Hores després, però, el discurs s'ha centrat en la denúncia de frau que, sense cap prova, el candidat a la reelecció va insinuant. En una piulada, Trump s'ha declarat molt sorprès pel fet que els resultats d'alguns estats clau hagin virat cap als demòcrates durant la nit: 

"La nit passada jo liderava, sovint de forma sòlida, en molts estats clau, en molts casos governats pels demòcrates. Llavors, un a un, han començat a desaparèixer màgicament a mesura que es comptaven vots sorpresa. MOLT ESTRANY", afirma:  

 

Durant la nit electoral s'ha declarat vençedor

En la compareixença de la nit electoral, però, Trump ha afirmat que "els resultats han estat fenomenals" i ha afegit que s'estaven "preparant per una gran celebració".

També ha fet referència a la gran quantitat de persones que han votat aquest 2020.

"Els ciutadans d'aquest país han votat amb una participació rècord per donar suport al nostre moviment increïble."


Trump ha reconegut que "hem guanyat en estats que no esperàvem guanyar".

I s'ha mostrat convençut de la victòria a Pennsilvània, Michigan i Wisconsin, els tres estats que fa quatre anys van donar la victòria a Trump contra Hillary Clinton. Sumen 46 delegats, i Biden necessita guanyar-ne algun per ser el 46è president dels Estats Units.

 

El president dels Estats Units ha acusat els demòcrates de frau electoral (Reuters/Carlos Barria)


En aquests estats hi ha hagut molt de vot anticipat i per correu, un vot que es preveu que seria majoritàriament demòcrata, i que podria no estar tancat fins divendres.


Trump acusa Biden de "frau"

Un vot, a més, contra el qual fa dies que Trump llança acusacions -sense aportar-ne cap prova- de frau electoral.

"De cop, tot es para. Això és un frau, és una vergonya per al nostre país", ha dit, en referència a l'aturada del recompte i el temps que es pot trigar a saber el guanyador.

"Milions i milions de persones han votat per nosaltres avui, i un grup de persones molt trist està intentant privar dels seus drets aquest grup de persones. I no ho permetrem."


En aquest sentit, ja ha avançat que pensa anar al Tribunal Suprem.

"Volem que la llei s'apliqui de la manera correcta. Anirem al Tribunal Suprem, volem que els vots s'aturin, no volem que trobin vots a les quatre del matí i els afegeixin a la llista."


Trump ha comparegut davant d'un gran desplegament de banderes dels Estats Units, en una sala plena de gent sense mascareta i sense mantenir cap distància de seguretat. Ha estat una hora i mitja després que el president fes un tuit en què ja acusava els demòcrates de voler robar les eleccions.

 

"Som GRANS, però estan intentant ROBAR les eleccions. Mai no els deixarem fer-ho. Els vots no poden ser emesos després que els col·legis electorals han tancat!"

 

Un missatge, per cert, que Twitter ha marcat com enganyós perquè Trump hi feia afirmacions falses sobre el termini per comptar el vot per correu.

 

Trump ha comparegut a la Casa Blanca acompanyat per la seva dona i el vicepresident (Reuters/Carlos Barria)


Aquest tuit ha estat la primera declaració del president durant la nit electoral, en resposta a la compareixença de Biden davant dels seus seguidors en què ha demanat "paciència" perquè el recompte serà llarg a causa del vot anticipat i per correu "sense precedents" d'aquestes eleccions.

Biden s'ha mostrat optimista sobre el resultat i ha volgut remarcar que no els correspon ni a ell ni a Trump proclamar el vencedor, sinó al poble dels Estats Units.


Biden respon: "Trump intenta invalidar vots"

El candidat demòcrata a la presidència ja ha respost les acusacions de frau de Trump i l'anunci que anirà al Tribunal Suprem.

L'equip de campanya de Biden ha acusat Trump d'intentar "invalidar" vots amb les seves denúncies, i ha assegurat que estan preparats per a un litigi.

"La declaració d'aquesta nit del president, que intenta aturar el recompte de vots degudament emesos, ha estat indignant, sense precedents i incorrecta", ha dit en un comunicat la cap de la campanya de Biden, Jen O'Malley Dillon.

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut