Joe Biden: "Anem pel bon camí per vèncer i no pararem fins que es compti l'últim vot"

El candidat demòcrata ha fet una breu compareixença davant dels seus seguidors en què s'ha mostrat "optimista sobre el resultat"

RedaccióActualitzat

"Anem pel el bon camí per vèncer aquestes eleccions".


Així s'ha adreçat Joe Biden, el candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, als seus seguidors aquesta matinada, despré de la mitjanit.

Tot seguit, s'ha referit al vot anticipat i per correu "sense precedents" que hi ha hagut aquestes eleccions i ha dit que "haurem de tenir paciència fins que la dura tasca de recomptar tots els vots estigui acabada".

La compareixença de Biden ha tingut lloc just després de sumar els 10 vots electorals de Minnesota. Ara per ara, Biden encapçala el recompte, amb 237 delegats, contra els 210 de l'actual president, Donald Trump.

 

Biden i la seva dona saluden els seguidors a Wilmington, Delaware (Reuters/Brian Snyder)


De tota manera, els estats que queden per adjudicar podrien donar a Trump els 270 compromissaris que necessita per estar-se quatre anys més a la Casa Blanca.

Tres estats clau són Pennsilvània, Michigan i Wisconsin, on els resultats poden trigar, perquè, a més a més, faltarà comptar-hi el vot per correu (que seria majoritàriament demòcrata; aquests tres estats sumen 46 compromissaris).

"Tenim bones sensacions amb Michigan", ha dit Biden, i s'ha mostrat convençut de guanyar a Pennsilvània, tot i que ha dit que "caldrà temps" per recomptar-hi tots els vots.

"Sóc optimista sobre el resultat", ha afegit Biden.

El candidat demòcrata també ha enviat un missatge clar al seu rival:

"No em correspon a mi, ni tampoc a Donald Trump, proclamar el vencedor d'aquestes eleccions, això és una decisió del poble nord-americà."


Twitter corregeix Trump

Trump no ha trigat gens a respondre a Biden. Ho ha fet via Twitter, esclar, amb dos missatges en què afirma que "ens estan intentant robar les eleccions".

El president ha tornat a dir que els vots per correu i avançats no es poden comptar, un cop hagin tancat els col·legis electorals.

 

"Som GRANS, però estan intentant ROBAR les eleccions. No deixarem que ho facin. Els vots no es poden comptar després que els col·legis electorals hagin tancat!"


Aquesta afirmació de Trump no és certa, perquè hi ha estats que admeten vots emesos abans de tancar els col·legis, però que hi hagin arribat després.

I, com ja li ha passat altres vegades que ha fet una afirmació qüestionable, Twitter ha afegit un missatge al tuit de Trump en què s'adverteix que "una part o tot el contingut compartit en aquest tuit està en qüestió i podria desinformar sobre les eleccions".

 

 

En un segon missatge, Trump ha anunciat que aquesta nit farà una declaració. Un missatge reblat amb "Una gran VICTÒRIA!"

Biden s'ha acomiadat dels seus seguidors amb un: "Mantingueu la fe, gràcies!"

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsJoe Biden
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut