Imatge d'un dels dos vaixells que han participat en la recerca de l'avioneta (Europa Press/Arxiu)
Imatge d'un dels dos vaixells que han participat en la recerca de l'avioneta (Europa Press/Arxiu)

Troben a 100 metres de profunditat restes de l'avioneta desapareguda entre Reus i Eivissa

Busquen els cossos de les dues persones que hi viatjaven

RedaccióActualitzat

Dos vaixells de l'Armada de la base de Cartagena participaven des de dimecres en la recerca de l'avioneta de l'Aeroclub de Reus desapareguda dimarts a la tarda, que, amb dues persones a bord, feia el trajecte Eivissa-Reus.

L'aparell ha estat trobat aquest dilluns al matí a 100 metres de profunditat davant la costa del delta de l'Ebre. Ara es busquen els cossos de les persones que hi viatjaven. De moment, es desconeixen més detalls.

Dimarts al vespre se'n va perdre el rastre quan era a 40 milles del delta de l'Ebre. Els dos ocupants de l'avioneta eren pilots experimentats de l'aeroclub de Reus, de 42 i 35 anys.

 

L'aparell desaparegut, un Piper Seneca de color groc amb matrícula EC-HCA, és un bimotor que l'aeroclub havia comprat el 2018 i que tenia totes les revisions de seguretat i manteniment al dia.

Havien sortit al matí de l'aeroport reusenc en direcció a l'illa d'Eivissa i feien el trajecte de tornada, quan hauria caigut al mar a unes 40 milles nàutiques (uns 75 km) de la destinació, mentre sobrevolava el delta de l'Ebre.

Els dos pilots, socis de l'aeroclub i membres de la junta, tornaven de fer un curset. El contacte amb l'aparell es va perdre cap a tres quarts de set de la tarda; la tornada estava prevista a un quart de vuit del vespre.

Divendres al migdia, el mal temps i les condicions del mar van obligar a suspendre els treballs de recerca que feia un avió C-235 del Servei Aeri de Rescat de l'exèrcit de l'aire espanyol. Efectius de Salvament Marítim també van col·laborar en la recerca de l'aeronau desapareguda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut