https://www.ccma.cat/324/busquen-al-mar-una-avioneta-amb-dos-pilots-desapareguda-quan-volava-deivissa-a-reus/noticia/3057458/
Una avioneta Piper PA-34-200 Seneca (Halleypo/Wikipedia Commons)

Busquen al mar una avioneta amb dos pilots desapareguda quan volava d'Eivissa a Reus

L'aparell és de l'Aeroclub de Reus

Redacció/ACNActualitzat

Els equips de rescat reprenen aquest dijous la recerca d'una avioneta de l'Aeroclub de Reus desapareguda des d'aquest dimarts a la tarda, que, amb dues persones a bord, feia el trajecte Eivissa-Reus.

Dimarts al vespre se'n va perdre el rastre quan era a 40 milles del Delta de l'Ebre. Els dos ocupants de l'avioneta són pilots experimentats de l'aeroclub de Reus, de 42 i 35 anys. L'aparell desaparegut és un bimotor que l'aeroclub havia comprat el 2018, i que tenia totes les revisions de seguretat i manteniment al dia.

L'aparell –que havia sortit al matí de l'aeroport reusenc en direcció a l'illa d'Eivissa– feia el trajecte de tornada, quan hauria caigut al mar a unes 40 milles nàutiques (uns 75 quilòmetres) de la destinació, mentre sobrevolava el delta de l'Ebre.

Els dos pilots, socis de l'aeroclub i membres de la junta, tornaven de fer un curset. El contacte amb l'aparell es va perdre cap a tres quarts de set de la tarda; la tornada estava prevista a un quart de vuit del vespre.

(FlightRadar)

En veure que l'aparell no tornava a la base, es va activar l'alerta. La cerca es fa per mar i aire, amb un helicòpter, un avió de l'Exèrcit de l'Aire i dues embarcacions de Salvamar, entre la costa sud de Tarragona i la costa nord de Castelló.

 

L'avioneta, que segons l'aeroclub tenia el manteniment al dia, era una Piper Seneca, utilitzada per a vols a demanda dels socis del club o els cursos d'iniciació.

L'aeroclub no havia registrat cap accident, almenys en anys. "En els 18 anys que porto de president no n'havíem tingut mai cap", ha assegurat a l'ACN Pere Moralla, president de l'aeroclub.

Anar al contingut