Sant Feliu Sasserra

Tot indica que una punta de cigarret estaria al darrere de l'incendi de Sant Feliu Sasserra

El govern decreta restriccions de pas al massís de Montserrat pel risc d'incendi a causa de l'onada de calor

RedaccióActualitzat

L'incendi de Sant Feliu Sasserra, a la comarca del Bages, on s'han cremat unes 100 hectàrees, hauria començat per una punta de cigarret. Ho ha revelat el conseller d'Interior després de la reunió per analitzar els riscos de focs forestals a causa de l'onada de calor d'aquesta setmana. La reunió també ha servit per decretar restriccions de pas al massís de Montserrat.

Després de reunir el consell assessor del pla Infocat, la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, també apuntava les cigarretes com a responsables de dos dels últims incendis.

"Alertar perquè dels dos darrers incendis tot indica que van ser provocats per burilles que es van llançar i, per això, alertar i demanar a la població màxima precaució. Estem convivint amb un medi que és fràgil".

El foc a aquesta hora continua estabilitzat, per tant no es mou del perímetre tancat, però encara hi ha molts punts calents, especialment al flanc dret, el que preocupa més. Aquest dimarts, els mitjans aeris han continuat remullant la zona, i els terrestres, controlant aquest perímetre. Els bombers confien tenir controlat el foc al llarg de les pròximes hores.

Els bombers de la Generalitat han demanat extremar les precaucions davant l'alerta vigent de risc d'incendi per les altes temperatures.

Disset municipis, la majoria del Bages i l'Anoia, estaran aquest dimecres al màxim nivell de risc d'incendi. S'hi prohibirà fer activitats al bosc i als camps que puguin generar alguna guspira. També quedarà prohïbit l'accés al medi natural del Parc de Montserrat, tot i que el Monestir sí que estarà obert al públic. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut