Nou episodi de tensió entre ERC i JxCat
Roger Torrent durant l'últim ple al Parlament (ACN/Job Vermeulen)

Tensió al Parlament entre socis: Torrent titlla de "grotesca" l'actitud del vicepresident Costa

El president de la cambra diu que Josep Costa prioritza el desgast per sobre de la lleialtat institucional després de la conversa que va tenir amb un membre de Ciutadans

RedaccióActualitzat

La tensió puja de to entre Junts per Catalunya i ERC. Ara, la divisió entre els socis de govern s'ha originat al Parlament, amb el rerefons de la crisi del coronavirus. Tres mesos després que el president Torra donés la legislatura per acabada, alguns càrrecs d'Esquerra demanen la dimissió del vicepresident de la mesa, Josep Costa, de JxCat, per considerar que ha maniobrat en contra de Roger Torrent amb el suport de Ciutadans.

I aquest dijous, el mateix president del Parlament ha convidat Costa a reflexionar sobre si ha de deixar el càrrec. L'ha acusat d'haver prioritzat el desgast per sobre de la lleialtat institucional.

Tot plegat ha passat després de la reunió de la mesa de dimarts, una trobada telemàtica, que va decidir donar dos milions d'euros a la lluita contra la Covid-19. El vicepresident, Josep Costa, de Junts per Catalunya, amb un llarg historial de topades amb el president de la cambra, volia evitar la instantània de Torrent lliurant un xec al vicepresident Aragonès, també d'Esquerra...
 

Nou episodi de tensió entre ERC i JxCat
Torrent i Aragonès mostrant els pressupostos als seus telèfons mòbils (ACN/Gerard Artigas)
Nou episodi de tensió entre ERC i JxCat
(ACN/Gerard Artigas)


I per intentar evitar-ho, Josep Costa va buscar la complicitat del representant de Ciutadans, Joan García. Li va trucar per telèfon, però sense silenciar el micròfon del seu ordinador, i tothom els va sentir. El vicepresident de la mesa hauria dit que la donació havia de ser una transferència bancària i que, si Torrent volia una campanya d'imatge, la pagués de la seva butxaca.
 

Nou episodi de tensió entre ERC i JxCat
Josep Costa i Roger Torrent en una reunió de la junta de portaveus (ACN/Sílvia Jardí)


Torrent diu que és "una més" de les topades

En una entrevista a Ràdio 4, Roger Torrent s'ha mostrat visiblement enfadat amb Josep Costa després d'aquest episodi:

"És un episodi grotesc. Durant tota la legislatura, alguns membres de la mesa han primat els acords amb Ciutadans per fomentar més aviat la competència més que no pas la cooperació. La d'aquesta setmana ha estat una més"


I Torrent convida Costa a reflexionar sobre la seva actitud:

"Jo ho deixo, òbviament com sempre, a consideració personal, però deixi'm fer una reflexió de fons. S'imagina en quins termes s'estaria parlant d'això si, per exemple, el vicepresident del govern espanyol, en aquest cas de Podem, pactés amb Vox a esquena del president Sánchez del PSOE?"


Algunes veus d'Esquerra, com el vicesecretari d'Organització, demanen la dimissió de Costa per conspirar contra Torrent.


Pujol: "El president del Parlament ha de mantenir el to institucional"
 

Nou episodi de tensió entre ERC i JxCat
Eduard Pujol, aquest dijous, a "Planta baixa"


Des de JxCat, el seu portaveu al Parlament, Eduard Pujol, ha afirmat al programa "Planta baixa", de TV3, que el president de la cambra hauria de mantenir-se al marge de les discussions que hi pugui haver entre els partits:

"El president del Parlament ha de fugir de la picabaralla política. Institució sí, política de partits no. I, sobretot, el que explica no és veritat i s'ha demostrat en aquests anys de legislatura"


Pujol ha dit que Torrent "ha de mantenir el to institucional" i tenir "un paper més pulcre". El portaveu s'ha mostrat "estranyat" per la polèmica entre Costa i Torrent, perquè la presidència del Parlament "ha de mantenir sempre el seu to institucional", sense entrar en lluites de partit i menys en aquest moment", en al·lusió a la crisi sanitària.

ARXIVAT A:
Roger TorrentERCJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut