Sense franges horàries a les regions en fase 2, on les platges comencen a omplir-se

Molts ciutadans ja sortien a passejar o a fer esport sense mirar l'hora, des de dilluns, perquè es pensaven que la norma ja era vigent

Víctor Sorribes/Dolça TelloActualitzat

Adeu a les franges horàries per sortir de casa a l'Alt Pirineu-Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Els habitants d'aquestes tres regions sanitàries, que des de dilluns són a la fase 2 de la desescalada, ja no han de mirar l'hora per saber si poden sortir a passejar o a fer esport.

La nova norma s'ha publicat al BOE aquest dimecres, el mateix dia que ha entrat en vigor.

Val a dir que molts ciutadans de les regions en fase 2 s'havien avançat al canvi normatiu, perquè estaven convençuts que estava vigent des de dilluns, coincidint amb el canvi de fase.

La desaparició de les franges horàries afecta els municipis de més de 10.000 habitants, perquè els més petits ja no les tenien.

 

A les zones en fase 2 ja no hi ha horaris per fer esport o passejar (TV3)


Sí que es manté, però, la franja per a les sortides de les persones més grans de 70 anys, considerades especialment de risc.

L'altra novetat que incorpora el BOE és l'anunci que seran els ajuntaments els que hauran de limitar l'aforament de les platges.

A la costa tarragonina, que ja està en fase 2, ara per ara això no és cap problema: no hi haurà dificultats per mantenir les distàncies de seguretat entre els usuaris de les platges mentre no hi hagi gent de fora del municipi.

Quan més endavant comencin a arribar turistes i les platges comencin a omplir-se, a Torredembarra s'utilitzarà el sistema de megafonia que ja fa uns anys que existeix i que s'ha reforçat amb motiu de la crisi sanitària.

S'hi emetran missatges recordant la necessitat de complir les mesures. I quan es detectin possibles aglomeracions, entre la policia local i els vigilants de la platja s'actuarà per espaiar els usuaris.

A més, a les platges, aquest any, no hi haurà dutxes.

 

Els municipis es preparen per limitar l'aforament a les platges (TV3)


A Salou ja han calculat que les platges del municipi poden acollir unes 13.000 persones, mantenint els dos metres de distància de seguretat.

Per facilitar la distribució dels usuaris, la superfície de la platja es dividirà en sectors.

A més, en tot moment es podrà saber l'aforament a través d'una aplicació web. Quan es detecti que s'ha arribat a l'aforament màxim previst, s'encendrà un llum vermell.

L'aplicació serà útil, sobretot, a partir del juliol, quan podran començar a venir turistes estrangers.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut