L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a l'homilia a la Basílica de la Mercé el 24 de setembre del 2017 (ACN)
L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a l'homilia a la Basílica de la Mercé el 24 de setembre del 2017 (ACN)

Rajoy i Junqueras s'han trobat per separat amb el cardenal de Barcelona

S'explora una altra via de mediació a través de l'Església

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy va rebre aquest dimarts a la tarda els cardenals arquebisbes de Madrid i Barcelona, Carlos Osoro i Joan Josep Omella. Segons el digital Religión Confidencial, "la reunió es va produir a iniciativa del president del govern tenint en compte la gravetat del conflicte que es viu a Catalunya, on l'escenari condueix a la proclamació unilateral de la independència".

D'aquesta reunió, no n'ha transcendit res, tot i que fonts pròximes a les dues parts asseguren que va ser una primera presa de contacte, en què Rajoy hauria preguntat als cardenals com veuen la situació a Catalunya.

Aquest matí, segons ha pogut saber TV3, el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, ha visitat l'arquebisbe cardenal de Barcelona. Molt probablement, haurien parlat de com va anar la reunió d'ahir amb Rajoy, però la discreció és màxima. El que sí que és públic són els passos que ha fet la cúria eclesial demanant diàleg.

El 27 de setembre, el president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, va expressar-ho així:

"En aquests moments greus, la veritable solució del conflicte passa pel recurs al diàleg des de la veritat i la recerca del bé comú de tots."

Abans ja ho havien fet tots els bisbes catalans, com també, 400 mossens de diferents diòcesis. Els abats i les abadesses s'han expressat després de veure la violència exercida per la policia el diumenge. I des dels monestirs asseguren que "la resistència no es resol amb violència, sinó amb un diàleg sincer i pacífic entre les parts del conflicte".

L'abat de Montserrat ja s'hauria reunit també amb membres del govern català, mesos després d'haver declarat la seva disposició a mediar en el conflicte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut