El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la sessió de control al Parlament
Barcelona

Puigdemont se sotmetrà a la qüestió de confiança el 28 de setembre

Esquerra ha demanat sense èxit que la qüestió de confiança se celebrés abans de la Diada, però el president considera que la data escollida és la més indicada per tenir "un debat serè deslligat d'altres consideracions"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que se sotmetrà a la qüestió de confiança al Parlament català el proper 28 de setembre, quan farà un any de les eleccions catalanes. En la sessió de control, Puigdemont ha assegurat que es tracta d'un exemple d'un "coratge de fons democràtic" per recollir els suports necessaris per portar Catalunya "a les portes de la independència", un concepte, ha dit, diferent d'un altre "concepte molt hispànic de la valentia que té més a veure amb la testosterona i la declamatòria".

Esquerra Republicana ha demanant sense èxit que la moció de confiança se celebrés abans de la Diada, però el president considera que la data escollida, posterior a la diada de l'Onze de Setembre, és la més indicada per tenir "un debat serè deslligat d'altres consideracions".

Per Puigdemont, la qüestió de confiança servirà per comprovar si "el Parlament ratifica o retira el suport indispensable perquè el govern compleixi el seu encàrrec de portar aquest país a les portes de la independència", tot i que, per fer-ho, l'executiu necessita "lleis i pressupostos". En aquest sentit, ha reiterat que, quan "un govern perd la seva majoria parlamentària en una àrea tan important com els pressupostos", cal "afrontar-ho, mirar-ho de cara i entendre que s'ha de resoldre el problema democràticament".

Davant tot plegat, ha insistit que el proper 28 de setembre només hi ha dues opcions: "culminar" el procés sobiranista o tornar als ciutadans la veu perquè decideixin "quina majoria i projecte volen per al futur" de Catalunya.

Anar al contingut