Prop d'un centenar de morts en un naufragi a Moçambic
Les víctimes fugien d'un brot de còlera (iStock)

Prop de 100 morts en un naufragi a Moçambic quan fugien del pitjor brot de còlera en 25 anys

Les víctimes, moltes d'elles infants, intentaven abandonar el continent en un petit pesquer sobrecarregat

RedaccióActualitzat

A Moçambic continua la recerca de desapareguts arran del naufragi d'un vaixell amb 130 persones a bord aquest diumenge. Fins ara s'han confirmat 98 víctimes mortals, entre elles molts infants, i els serveis d'emergència han pogut rescatar dotze supervivents

L'administrador de l'illa, Silvéiro Nuaito, ha explicat aquest dilluns que encara no saben amb exactitud quantes persones hi hauria desaparegudes. 

"El nombre de desapareguts segueix sent incert. Sabem que inicialment hi havia 130 persones a bord (...), però aquesta és una dada que hem de mesurar amb precisió."

Segons les autoritats locals, l'embarcació era un pesquer de petites dimensions que anava sobrecarregat. El vaixell, a més, no tenia llicència per transportar passatgers.

El naufragi ha tingut lloc a la costa, prop de la província de Nampula, quan una onada hauria fet bolcar l'embarcació, que anava de Lunga, al continent, cap a l'illa de Moçambic.  


Fugint del còlera, el pitjor brot en 25 anys

La falta d'informació sobre un brot de còlera va causar pànic entre les víctimes, que van decidir intentar escapar de Nampula, una de les zones més afectades.

Aquest país de l'est de l'Àfrica ha registrat prop de 15.000 casos de còlera i 32 morts des del mes d'octubre, segons dades del govern. 

L'Unicef qualifica el brot actual com el més important dels darrers 25 anys. L'OMS va alertar al febrer d'un greu repunt de casos en una desena de països de l'est i del sud del continent, i fins i tot, del risc que la malaltia s'estengui encara més i causi una epidèmia.

El president de la Comissió de la Unió Africana, Moussa Faki Mahamat, ha expressat a X el seu "més profund condol al govern i al poble de Moçambic".

També ha traslladat les seves condolences el president de Sud-àfrica, Cyril Ramaphosa, que ha afirmat que "com a veïns, estem profundament tristos per aquesta tragèdia".

Anar al contingut