Munté sobre el referèndum: "Veiem la possibilitat molt remota"

La vicepresidenta i portaveu del govern en funcions, Neus Munté, ha recordat que a Catalunya "el govern té un clar objectiu: tirar endavant el procés"

Actualitzat

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la vicepresidenta i portaveu del govern en funcions, Neus Munté, ha dit sobre un possible referèndum que "l'aritmètica no permet ser gaire optimistes". Munté ha qualificat de "molt remota" la possibilitat que es pugui produir un referèndum després dels resultats de les eleccions del 20-D. Ha dit que es mostraven "escèptics" davant aquesta possibilitat i que ho observen amb "curiositat".

Seguint amb les valoracions dels últims comicis, Munté ha insistit que el govern té un clar objectiu, que és "tirar endavant el procés", i ha afegit que "és positiu si al Congrés es parla amb naturalitat de multinacionalitat i, fins i tot, de referèndum." Munté ha explicat que a Catalunya "ha guanyat el dret a decidir" i que "puja la proposta sobiranista." Munté també ha destacat positivament "la fi de la majoria absoluta asfixiant i ofegadora del Partit Popular".

La vicepresidenta en funcions ha parlat també dels resultats a Catalunya i ha sentenciat que "és evident que ha guanyat el sobiranisme" i que "seguim rotundament compromesos amb la construcció d'un estat".

Pel que fa a la proposta d'acord d'investidura que els cupaires votaran diumenge, la vicepresidenta Neus Munté remarca que "les funcions del president de la generalitat quedaran intactes."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut