Barcelona

Montilla rep el document que actualitza el pacte de govern d'entesa

El president José Montilla ha rebut el document d'actualització del pacte de govern d'Entesa, que van tancar la setmana passada els tres partits que formen l'executiu català. El text pretén donar un impuls per afrontar la crisi, recull el compromís de destinar els diners del finançament a polítiques socials i de tenir una posició unitària davant la sentència del Constitucional respecte de l'Estatut. Els encarregats de lliurar l'acord han estat Manuela de Madre, pel PSC, Joan Ridao, per Esquerra Republicana, i Joan Herrera i Jordi Miralles, per Iniciativa-Esquerra Unida i Alternativa.

Actualitzat
Reunió al Palau de la Generalitat entre els líders del tripartit i el president José Montilla. Els representants dels partits que formen el Pacte d'Entesa han lliurat al president Montilla el document que avala la voluntat de totes tres formacions de mantenir-se unides fins al final de la legislatura i impulsar les polítiques socials que han d'ajudar a fer front a la crisi.

Aquesta trobada s'ha fet abans de l'habitual reunió del consell de govern de cada dimarts, després de la qual ha estat precisament el mateix Montilla l'encarregat d'explicar els acords assolits.

El president de la Generalitat ha comparegut després de la trobada que va mantenir dilluns a Madrid amb el ministre de Justícia per parlar del desenvolupament de l'Estatut. La trobada s'hauria fet per pactar una sortida a la possibilitat d'un revés constitucional a l'Estatut. Francisco Caamaño va assegurar al president català que l'Estatut és plenament constitucional i que la voluntat del govern espanyol és aplicar-lo.

La reunió s'hauria fet en paral·lel a la dels tres vicepresidents amb José Luis Rodríguez Zapatero, i de la qual hauria sortit la necessitat de tancar els fronts autonòmics oberts. El més destacat, el de Catalunya.



 


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut