Les dones arriben a l'Argentina al final de l'embaràs
Les dones arriben a l'Argentina al final de l'embaràs (iStock/Anna Bortnikova)

Milers de russes embarassades viatgen a l'Argentina, que hi veu al darrere una màfia

Els responsables de Migració creuen que volen aconseguir la nacionalitat argentina, que permet viatjar més fàcilment que la russa

RedaccióActualitzat

Unes 10.500 dones russes han arribat a l'Argentina al final de l'embaràs en un any, més de la meitat (5.819) els últims tres mesos, segons les dades de migració de l'Argentina.

L'explicació de les autoritats és que busquen accedir a la nacionalitat argentina, molt més còmoda que la russa des que van començar les restriccions per la invasió d'Ucraïna. A través del fill nascut, es faciliten els tràmits perquè els pares puguin tenir també el seu passaport argentí.

Amb el passaport argentí, es pot entrar sense visat a 173 països, i permet l'entrada als Estats Units, amb un visat especial que dura deu anys. Amb el rus, només es pot viatjar sense visat a 74 països.

Segons la directora de Migracions de l'Argentina, Florencia Carignano, 7.000 d'aquestes dones russes que van anar a l'Argentina per donar a llum ja han deixat el país. "Arriben, tenen els fills, els registren com a argentins, deixen un poder i no tornen més", ha criticat Carignano.

 

Paquets turístics per viatjar

"Totes venen just a la setmana 33", de manera que "hi ha un patró de comportament que està investigant la Justícia", ha explicat Carignano, que ha afegit que són dones d'alt poder adquisitiu que van declarar que visitaven Argentina amb agències que els oferien paquets turístics.

Des del departament de Migracions, van decidir entrevistar 350 dones amb embaràs avançat i van descobrir que "una organització els oferia un paquet de turisme de part amb el passaport argentí com a principal objectiu del viatge", segons Florencia Carignano.

Alguns mitjans parlen d'un cost de més de 30.000 euros per entrar al país, amb un hospital assignat pel naixement del fill.

Davant d'aquest fenomen, Migracions ha endurit els controls i ha arribat a retenir sis dones embarassades de 33 a 34 setmanes que van declarar viatjar per fer turisme, però no tenien passatge de tornada ni sabien dir què farien al país sud-americà.

Dijous, van arribar 33 ciutadanes russes embarassades, en l'últim vol de l'aerolínea Ethiopian a l'aeroport internacional d'Ezeiza, als afores de la capital argentina.

Des del setembre, la Unió Europea ha endurit els requisits per concedir visats als ciutadans russos. Calen més tràmits i més temps i no se'n donen tants.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaArgentina
Anar al contingut