Els equips de rescat treballen per trobar supervivents a Dnipró

Una trentena de morts en un edifici residencial de Dnipró per l'últim atac rus contra Ucraïna

Els equips de rescat busquen supervivents i cossos en l'edifici arrasat per un bombardeig rus a la ciutat. Els últims atacs també han afectat ciutats com Kíiv, Khàrkiv i Odessa

Actualitzat

L'exèrcit rus ha intensificat aquest dissabte els bombardejos contra infraestructures civils i energètiques d'Ucraïna. La pitjor part se l'ha endut Dnipró, on un míssil ha impactat sobre un edifici de nou plantes d'un barri residencial. Hi ha almenys 29 víctimes mortals i 73 ferits, una xifra que podria augmentar a mesura que avancen les feines de rescat. Entre les víctimes hi ha criatures i adolescents. L'atac ha destruït 72 pisos i n'ha danyat 230, segons el governador de la regió. 

Els equips de rescat treballen per trobar més supervivents i treure els cossos de sota la runa. Hi ha una trentena de desapareguts i a primera hora d'aquest diumenge membres del govern municipal de Dnipró han assegurat que algunes continuen amb vida, ja que han enviat missatges des dels seus telèfons. L'alcalde de la ciutat, però, ha dit hores més tard que les possiblitats de trobar supervivents són escasses. No hi havia instal·lacions militars ni centrals d'energia a prop de l'edifici sobre el qual ha impactat el míssil.

Un membre dels equips de rescat, sobre la runa de l'edifici atacat (Reuters/Clodagh Kilcoyne)

L'immoble ha rebut l'impacte d'un míssil Kh-22, un projectil dissenyat per destruir grups de portaavions al mar. És l'atac més mortífer dels que Rússia ha llençat aquest dissabte a la nit sobre Ucraïna. Els míssils també han caigut sobre Kíiv, Khàrkiv i Odessa

A Kíiv i Khàrkiv, els projectils russos sí que haurien danyat infraestructures energètiques. Les autoritats ucraïneses han avisat que això pot implicar restriccions durant els pròxims dies i dificultar que centenars de persones tinguin calefacció, precisament ara que les temperatures han baixat. 

Segons el màxim responsable militar ucraïnès, Rússia ha perpetrat tres atacs aeris, ha llançat 57 míssils i 69 atacs amb coets balístics. L'exèrcit ucraïnès hauria interceptat 26 míssils. 

L'atac ha estat condemnat per l'ambaixadora dels Estats Units a Ucraïna, Bridget Brink, que ha anunciat l'arribada d'ajuda militar. 


Més armament per a Kíiv

Precisament aquest dissabte, a Ucraïna se celebrava la vigília de l'any nou ortodox, un dia en què els infants reben regals. 

Un cop més, el president Zelenski ha expressat la necessitat de rebre més armament. De fet, el primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha assegurat aquest dissabte que el Regne Unit enviarà a Ucraïna tancs i sistemes d'artilleria.

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut