Més de 3.000 famílies s'ofereixen per acollir menors que tenen els pares amb Covid

Els nens menors de 6 anys van amb famílies d'acollida i els més grans són atesos en albergs

Actualitzat

Tenir la Covid-19 pot arribar a complicar molt el funcionament familiar, sobretot quan el dos progenitors contrauen la malaltia alhora i no tenen amb qui deixar els fill menors d'edat.

Els més grans de 6 anys són allotjats en albergs i els més petits son acollits per families que s'hi ofereixen.

La sorpresa per a la Generalitat, que coordina aquests serveis, ha estat la quantitat de famílies que han obert casa seva per acollir-los. Són més de 3.000 les que 'han mostrat voluntàries a tenit cura d'aquests menors que durant uns dies tenen els pares ingressats en un hospital o a casa en aïllament.

Sílvia Romeu i Juan Ramón Suárez

Sílvia Romeu i Juan Ramon Suárez, que ja tenien una jove acollida a casa, ara també s'ocupen de dos bessons de vuit mesos. En aquest cas, les criatures provenen d'un centre de protecció de la Generalitat on el coronavirus va obligar a fer canvis amb una certa urgència.

"Ens van trucar un divendres a les sis de la tarda i a les 2 del matí arribaven els nadons i no teníem res... Vam enviar un watsap als amics i als veïns dient què necessitàvem i en mitja hora ho teníem tot."

 

La Sílvia i en Juanra acullen dos bessons de 8 mesos a casa seva
La Sílvia i en Juanra acullen dos bessons de 8 mesos a casa seva

 

"La gent del poble es va mobilitzar: 'Jo tinc un cotxet d'aquests dobles per a bessons, un llitet..."

I és que les ganes d'ajudar, en moments com aquests, s'encomanen. Normalment al març la Generalitat fa una crida per trobar famílies que vulguin acollir infants que ho necessitin. Aquest any, per les circumstàncies, no s'ha fet, però pel coronavirus ha estat excepcional, com explica Georgina Oliva Peña, secretària d'Infància, Adolescència i Joventut.

"Sense fer aquesta crida, en aquestes circumstàncies de la Covid, hem tingut una resposta absolutament massiva, generosa i no la volem desaprofitar... Per tant aquestes 3500 famílies segur que ens faran falta, si no és ara, d'aquí a unes setmanes i si no a curt termini o a mig termini i per altres circumstàncies."

I, mentre algunes famílies es fan càrrec dels menors de 6 anys que tenen els pares amb covid, els més grans són atesos en albergs com el de Cabrera de Mar, al Maresme. Aquí ja hi han passat 10 nens de famílies a les quals han hagut d'ingressar a causa del coronavirus i que no tenien xarxa familiar o d'amics amb qui deixar-los.

Dos germans menors d'edat són atesos en un alberg
Dos germans menors d'edat són atesos en un alberg

No són nens en risc social ni desemparats, per això la Generalitat hi ha volgut donar resposta des d'una altra perspectiva.

"És evident que hi ha els serveis socials i el sistema de protecció a la infància, però aquests casos no són casos de protecció a la infància. No estem parlant de desamparament, sino de poder fer aquest servei a les famílies i donar tranquilitat."

Ara mateix, a l'alberg de Cabrera de Mar només hi ha dos germans perquè la resta que hi han estat atesos ja han pogut anar tornant a casa seva. Aquí els educadors socials els acompanyen, els entretenen i els donen suport emocional en un moment difícil.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut