Madrid

L'Estat espanyol auspiciarà dues reunions sobre el problema de la pirateria al mar

La missió d'Espanya davant l'ONU celebrarà el 5 de maig dues reunions per abordar el problema de la pirateria i la seguretat del tràfic marítim. La primera trobada serà amb els països que no són membres del Consell de Seguretat de l'ONU i que estan interessats en el tema, mentre que la segona reunirà els membres del Consell de Seguretat. L'objectiu, en tots dos casos, és debatre la qüestió i donar suport als esforços que ja s'estan fent per resoldre el problema. L'últim cas de pirateria al mar va ser el segrest del pesquer espanyol "Playa de Bakio", que van alliberar dissabte passat després d'una setmana de captiveri.

Actualitzat

L'alarma provocada pels recents casos de pirateria a l'oceà Índic ha animat els països implicats a buscar solucions tan aviat com sigui possible.

Per aquest motiu, l'Estat espanyol ha decidit auspiciar dues reunions amb tots aquells països interessats per resoldre el problema.

A la primera hi assistiran el Japó, Corea del Sud, Alemanya, Noruega, Grècia, Holanda, Dinamarca, i Austràlia, que ja van reunir-se dilluns passat i van acordar unir esforços per engegar un mecanisme de vigilància marítima, però també Canadà, que se suma a la preocupació pels recents segrestos.

La segona reunió serà entre els països membres del Consell de Seguretat de l'ONU: Estats Units, França, Gran Bretanya i Panamà, que estan copatrocinant dues resolucions sobre la seguretat marítima a la zona de Somàlia.

A banda d'aquestes trobades, l'embaixador espanyol davant l'ONU, Juan Antonio Ybáñez Barnuevo, ha enviat una carta al president del consell, el britànic John Sawers, per informar-lo de l'alliberament de la tripulació del "Playa de Bakio" i per reiterar la preocupació del govern espanyol "per l'impacte que la inseguretat a les aigües de Somàlia té per subminstrament d'ajuda humanitària i pel tràfic en les rutes marines internacionals".

Ybáñez Barnuevo ha demanat a Sawers que distribueixi aquesta carta entre els membres del consell. El president de torn, per la seva banda, ha deixat clar que la seguretat a Somàlia és una de les prioritats del màxim òrgan de decisió de l'ONU.

 

Anar al contingut