Nova York

L'Escolania de Montserrat s'estrena a Nova York amb un repertori basat en la música del monestir i la popular catalana

Els nens del cor han iniciat, després de set segles d'història, una gira pels Estats Units amb un repertori basat en la música del monestir i la popular catalana. La gira s'emmarca en els actes del Tricentenari.

RedaccióActualitzat

El cor de l'Escolania de Montserrat ha voltat per mig món, però en els seus 700 anys d'història, no havia actuat mai als Estats Units. Han trigat, però hi han arribat. La seva presentació al país ha estat a l'església de Saint Thomas, a la Cinquena Avinguda de Nova York, que precisament és també una de les poquíssimes esglésies amb cor resident.

L'Escolania de Montserrat ha enlluernat aquesta matinada els ciutadans de la gran metròpoli amb aquest concert inèdit en ple centre de Manhattan. Ha estat el primer concert, després d'una actuació en petit comitè 24 hores abans a Nova Jersey, d'una gira pels Estats Units que s'emmarca en els actes del Tricentenari.

Una quarantena de nens del cor han interpretat un repertori basat en la música del monestir i la popular catalana sota el nom de "Montserrat i Catalunya: mil anys d'història, mil anys de música".

La gira nord-americana de l'Escolania, la primera en set segles d'història, inclou una segona actuació el 16 de març a l'auditori de Strathmore, a la rodalia de Washington. La gira s'acaba diumenge, però no és un punt final, sinó l'inici d'una col·laboració amb aquesta església.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut