Els policies van encaputxar Daniel Prude, que va morir per asfíxia
Rochester

Les imatges d'un altre home negre asfixiat per la policia revifen la indignació als EUA

La víctima, Daniel Prude, tenia problemes mentals, el van encaputxar i pressionar contra terra i va morir a l'hospital, abans del cas de George Floyd

RedaccióActualitzat

Daniel Prude, de 41 anys, és l'última víctima que es coneix de la violència policial als Estats Units. Tenia problemes de salut mental i no anava armat -de fet, estava despullat i estirat a terra- quan la policia el va detenir a Rochester, a l'estat de Nova York.

Els agents li van tapar el cap amb una caputxa, per evitar el contacte amb la saliva, al·legant que l'home va dir que tenia el coronavirus, i li van pressionar la cara contra l'asfalt.

El van tenir de bocaterrosa 2 minuts. Va quedar en coma i va morir al cap de setmana, a l'hospital. Els forenses han dictaminat que la causa de la mort va ser l'asfíxia provocada per la contenció física.

 

Els policies van actuar després de l'alerta del germà de la víctima, preocupat pel fet que Daniel Prude tenia problemes psicològics.

Els fets van passar al març, però la família de l'afroamericà n'ha fet públiques ara les imatges i això ha provocat les primeres manifestacions de protesta.

Memorial per Daniel Prude a l'avinguda Jefferson de Rochester (Reuters/Lindsay DeDario)

 

Abans de la mort de Floyd

Aquest episodi de violència policial contra ciutadans afroamericans hauria tingut lloc el 23 de març, dos mesos abans de la mort de George Floyd, asfixiat per un policia, que va desencadenar múltiples protestes.

Ara, la família ha decidit fer públic el succés, amb imatges que ho mostren, gravades per les càmeres dels policies, i els activistes antiracistes s'han sumat a la petició d'una investigació independent sobre la seva mort. La Fiscalia de Nova York ha obert una investigació sobre els fets.

Cotxes policials a Rochester, on el 49% dels detinguts són negres malgrat que representen el 15% de la població (Reuters/Lindsay DeDario)

 

Els casos recents de Floyd, al maig a Minneapolis, i Jacob Blake, a l'agost a Kenosha, han encès els ànims. El candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, ha demanat que els policies implicats siguin jutjats.

 

 

ARXIVAT A:
RacismeEstats UnitsPolicial
Anar al contingut