Minnesota

Endureixen els càrrecs contra el policia que va asfixiar George Floyd fins a la mort

El fiscal general de Minnesota acusa Derek Chauvin d'assassinat en segon grau i també processa els altres tres agents presents en la detenció

Actualitzat

El fiscal general de l'estat de Minnesota ha elevat l'acusació contra el policia que va asfixiar George Floyd fins a causar-li la mort. Ara, l'agent Derek Chauvin està acusat d'homicidi en segon grau, cinc dies després que se'l va detenir, acusat d'assassinat en tercer grau i homicidi imprudent.

Als altres tres agents de policia que, com Chauvin, han estat expulsats del cos, se'ls acusa de col·laboració en l'homicidi. El fiscal creu que Tou Thao, J. Alexander Kueng i Thomas Lane, presents durant la detenció de Floyd, van ajudar i instigar l'assassinat en segon grau.

Chauvin va ser enregistrat pressionant amb el genoll George Floyd al coll, que en diverses ocasions va cridar "I can't breath" ("no puc respirar", en anglès) i va morir poc després. L'autòpsia independent encarregada per la família de Floyd assenyala que va morir per "asfíxia deguda a la compressió del coll" i també "per la compressió de l'esquena".

 

Foto d'ingrés a la presó de l'agent Derek Chauvin, acusat de matar George Floyd
Foto d'ingrés a la presó de l'agent Derek Chauvin, acusat de matar George Floyd (Reuters)

 

El fiscal general de Minnesota, Keith Ellison, ha explicat que ha decidit endurir l'acusació perquè les proves disponibles fins ara sostenen el càrrec d'assassinat en segon grau.

Segons la legislació estatal, l'assassinat en tercer grau és aquell que causa la mort d'una persona de forma no intencionada a través d'un acte perillós i pot comportar una pena màxima de 25 anys de presó.

En canvi, l'assassinat en segon grau és el que provoca la mort d'una persona de manera no intencionada mentre s'infligeix o s'intenten infligir danys. Pot suposar una condemna de 40 anys de presó.

 

El fiscal general de Minnesota, Keith Ellison, ha anunciat l'enduriment de l'acusació contra Chauvin, juntament amb el fiscal del comtat de Hennepin, Mike Freeman (EFE / Craig Lassig)

 

El secretari de Defensa es desmarca de Trump

Aquest dimarts, les protestes arreu del país en contra de la mort de Floyd han baixat de to i no s'han registrat tants incidents. A la Casa Blanca, però, han sorgit les primeres veus discordants dins de l'administració Trump.

El desplegament de l'exèrcit pels carrers de Washington que està fent el president està creant una forta polèmica. Trump ha desplegat 1.600 soldats a la capital, l'únic lloc on pot fer-ho fàcilment, i amenaça de fer el mateix als estats contra "els actes de terrorisme interior".

 

El secretari de Defensa, Mark Esper, se n'ha desmarcat públicament:

"Utilizar forces en actiu per a tasques d'ordre públic només hauria de ser l'última opció, quan la situació sigui crítica. Encara no hi som. No dono suport a invocar la llei d'insurrecció."

Tot plegat afegeix encara més confusió en aquesta crisi que està portant les costures constitucionals al límit.

 

 

 

 

 
ARXIVAT A:
George FloydProtestes EUAEstats UnitsTrump
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut