Sorpresa a l'Equador: un jove empresari disputarà la presidència a la candidata de Correa

Luisa González i Daniel Noboa seran els candidats de la segona volta de les eleccions presidencials, que se celebrarà el 15 d'octubre

RedaccióActualitzat

Les enquestes ja havien pronosticat que la filla política de l'expresident de l'Equador Rafael Correa guanyaria a les urnes, i en això no s'han equivocat. Es tracta de Luisa González. Ara bé, ningú s'esperava --i aquesta ha estat la sorpresa de la nit de votacions-- que Daniel Noboa, fill de l'home més ric del país, seria el seu rival en el segon assalt electoral de cara a la presidència. 

Una segona volta que se celebrarà el 15 d'octubre.

La primera volta dels comicis, celebrada aquest diumenge, s'ha desenvolupat sota un estat d'excepció decretat pel govern després de l'assassinat del candidat Fernando Villavicencio, atribuït als narcotraficants. La seva mort havia sacsejat l'última setmana de la campanya, amb la participació de vuit candidats. 

I, de fet, el seu partit, amb Christian Zurita al capdavant, ha quedat en tercera posició.

Daniel Noboa és fill de l'home més ric del país (Reuters)

Pròxim al president de l'Equador, Guillermo Lasso, Villavicencio s'havia convertit en una veu de denúncia de la corrupció i el narcotràfic. Pocs dies després era assassinat Pedro Briones, dirigent local de Revolució Ciutadana, a la parròquia de San Mateo, a la província d'Esmeraldas.

La mort a trets de Fernando Villavicencio i de Pedro Briones és un episodi més de l'espiral de violència creixent que viu l'Equador els últims anys, amb la taxa d'assassinats més alta des que se'n tenen registres.

13 milions i mig d'equatorians estaven convocats per votar nou president, en una jornada amb 60.000 policies desplegats per custodiar els col·legis electorals.

Imatge d'un míting de tancament de campanya amb un fort desplegament policial (Reuters/Henry Romero)

A banda de votar el substitut de l'actual president, els equatorians havien d'elegir els 137 diputats de l'Assemblea Nacional.

Aquest diumenge, els electors també decidien en referèndum si continuen o no les extraccions de petroli a la selva equatoriana. Ha guanyat l'opció d'aturar-les.

ARXIVAT A:
Equador
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut