Lleida

L'Aragó presenta un nou recurs als jutjats per obligar al Museu de Lleida que torni les obres d'art de la Franja

El govern d'Aragó ha presentat un recurs contenciós administratiu als jutjats de Lleida, per exigir al Consorci del Museu Diocesà que torni les obres d'art a les parròquies de la Franja. El president aragonès, Marcel·lí Iglésias, ha dit que no hi ha cap motiu legal perquè les obres no tornin al Bisbat de Barbastre, i per tant justifica aquesta nova ofensiva per recuperar les obres d'art sacre.

Actualitzat
El recurs que s'ha presentat al jutjat de Lleida s'emmarca en l'ofensiva judicial del govern d'Aragó per aconseguir que el Museu de Lleida entregui el centenar d'obres d'art que reclama el bisbat de Barbastre-Montsó. Segons el Departament de Cultura, els serveis jurídics del consorci del Museu ja s'han posat en marxa per defensar la posició de Lleida amb el convenciment que la llei catalana de patrimoni empara la unitat de la col·lecció.

Des del Departament de Cultura també es lamenta que el govern d'Aragó insisteixi a portar el litigi als jutjats perquè aquesta no és la millor via per trobar un enteniment entre les parts. Tot i això, des de la Generalitat es manté l'oferiment de mà estesa a les institucions aragoneses per obrir una via de diàleg que actualment no existeix. El recurs contenciós administratiu interposat pel govern d'Aragó a Lleida contra les decisions i actuacions del Consorci del Museu s'afegeix a la demanda civil que va presentar al maig davant d'un jutjat de Barbastre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut