Lleida

L'Aragó presenta un recurs per reclamar 112 obres d'art sacre de la Franja

El litigi entre el bisbat de Barbastre-Montsó, a l'Aragó, i el Museu Diocesà de Lleida el solucionarà un jutge. El govern de l'Aragó ha presentat a l'Audiència de Lleida un recurs contenciós administratiu contra el Museu Diocesà per reclamar les 112 obres d'art sacre de la Franja. Aquest recurs s'afegeix al que ja es va presentar al maig al jutjat de primera instància de Barbastre, en què el govern aragonès demanava que s'obligués al museu lleidatà a entregar els béns tal com havia ordenat el Vaticà.

Actualitzat
La presentació d'aquest segon recurs és un simple tràmit per continuar el procés judicial. I és que és obligatori presentar la reclamació a la jurisdicció del demandat perquè prosperi, en aquest cas, a Lleida.

L'alcalde de la capital del Segrià, Àngel Ros, ha insistit que un jutge no resoldrà el conflicte sobre les obres d'art sacre de la Franja i ha apostat per arribar a una solució de mutu acord. "Hem de buscar una solució negociada que, des del reconeixement del dret de Lleida sobre les obres, permeti als dos territoris gaudir-ne", ha afegit el batlle.

La solució per Àngel Ros seria el reconeixement d'una única col·lecció i buscar un sistema que permetés exposar les peces tant a Lleida com a Barbastre.

Fa més d'una dècada que dura el litigi per les 112 obres d'art sacre exposades al Museu Diocesà de Lleida i que reclama el bisbat de Barbastre-Montsó. Les peces formen part d'una col·lecció reunida fa més d'un segle pel bisbe de Lleida, Josep Meseguer.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut