Lleida

La Diputació de Lleida no tornarà a l'Aragó el retaule gòtic comprat en una subhasta

El darrer capítol de l'enfrontament entre el govern aragonès i la Diputació de Lleida per la custòdia d'algunes obres d'art sacre torna a tenir com a protagonista un retaule gòtic del segle XV que actualment es troba al Museu Diocesà de Lleida. La Diputació de Lleida, que va adquirir l'obra en una subhasta en què era l'únic licitador, no tornarà l'obra al govern de l'Aragó, que ha exercit el dret de retracte en considerar el retaule un bé d'interès cultural.

Actualitzat
El govern aragonès continua reclamant un retaule gòtic del segle XV original d'una parròquia de Benavarri, adquirit per la Diputació de Lleida en una subhasta al març. L'obra es troba actualment sota la custòdia del Museu Diocesà de Lleida, que l'està restaurant per exposar-lo.

La Diputació de Lleida segueix defensant que va adquirir el retaule en una subhasta pública en què no s'hi va presentar cap altre comprador, i que per tant no té cap intenció de desprendre-se'n.

A l'altra banda hi ha l'executiu de Marcelino Iglesias, que ha exercit el dret de retracte sobre el retaule perquè considera que la casa de subhastes els hauria d'haver informat quan va començar el procés de venda. Aquesta reclamació ja s'ha fet arribar tant als venedors com a la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura.

Anar al contingut