Dos manifestants protesten a Borriana per la retirada de revistes en català de la biblioteca municipal
Dos manifestants protesten a Borriana per la retirada de revistes en català de la biblioteca municipal (ACN / Jordi Marsal)
València

L'Ajuntament de Borriana fa marxa enrere i de moment no retirarà les revistes en català

El consistori, controlat pel PP i Vox, va retirar fa quinze dies les revistes Camacuc, Cavall Fort, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional de la biblioteca municipal

El govern del PP i Vox de Borriana no retirarà, per ara, les revistes en català de la biblioteca municipal. La pressió social i la mobilització del sector cultural de les últimes setmanes podria haver tombat l'ordre del regidor de Cultura, Jesús Albiol, adscrit a la formació d'extrema dreta.

Aquesta és la interpretació que en fa Vicent Granel, portaveu del grup municipal de Compromís, que va iniciar les protestes en denunciar les intencions de Vox i que aquest dijous ha anunciat la nova situació.

Dimecres, durant el ple de l'Ajuntament, el govern municipal va afirmar que les revistes hi seran fins al 2024, l'any en què caduquen les subscripcions.

 

 

Contra "el separatisme dels catalans"

El 12 de juliol passat, Albiol va confirmar la retirada de les revistes Cavall Fort, Camacuc, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional amb un missatge al seu compte de Twitter: "L'Ajuntament de Borriana no seguirà promovent el separatisme dels catalans amb els diners dels borrianencs. No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera."

En declaracions a El Temps, una de les revistes perjudicades, Granel ha valorat positivament la nova decisió de l'Ajuntament, tot i que li retreu que vulgui fer passar l'intent inicial i efectiu de cancel·lar les subscripcions com una "invenció" de persones externes.

Així mateix, assegura que les revistes tornaran a estar a disposició de la ciutadania a la biblioteca municipal des d'aquest dijous, tal com van començar a ser-hi des del 2000, durant l'anterior govern del PP.

 

ARXIVAT A:
CulturaCatalà
Anar al contingut