El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker (Reuters)
Brussel·les

La UE considera les eleccions a Catalunya una qüestió interna espanyola i eludeix comentar-les

Juncker sap els resultats però encara no n'ha parlat amb el govern espanyol ni el català

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea considera les eleccions a Catalunya una qüestió interna espanyola i eludeix comentar-les al·legant que mai no fa valoracions d'aquest tipus de comicis. El portaveu comunitari Margaritis Schinas diu en aquest sentit:

 "La CE, per principi, no comenta les eleccions regionals, és un tema intern d'Espanya. No correspon a la Comissió expressar una postura sobre una qüestió d'organització interna relacionada amb les disposicions constitucionals d'un estat membre."

Schinas ha explicat també que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va ser informat dels resultats de les eleccions a Catalunya, però que no ha tingut "cap contacte immediat" encara ni amb el govern espanyol ni amb el català.

D'altra banda, el portaveu ha insistit que va ser un "error humà" el que va fer que es publiquessin dues versions diferents de la resposta de Juncker a una pregunta parlamentària de l'eurodiputat popular Santiago Fisas sobre una hipotètica declaració unilateral d'independència de Catalunya. "En una institució de 35.000 persones hi ha errors humans", ha indicat el portaveu, que ha afegit que, per les indicacions que té, va ser "un error a nivell del secretariat general".

Anar al contingut