Barcelona

La polèmica sobre les estelades continua marcant la campanya

RedaccióActualitzat

La crònica del penúltim dia de campanya de cara a les municipals encara arrossega polèmica amb la petició de la retirada de les estelades. El PSC recomana als alcaldes que compleixin el dictamen de la Junta Electoral Central. A més, la lluita contra l'abstenció o l'aplicació de l'IVA cultural i la mobilitat a Barcelona han estat altres dels arguments dels alcaldables en aquesta ciutat.

Xavier Trias presenta el seu programa cultural

A l'auditori del Disseny Hub, Xavier Trias ha presentat el seu programa cultural i diu que vol convertir Barcelona en model i referent del segle XXI. Per això defensa la cultura com un dels motors estratègics de l'acció de govern. Trias ha tornat a estendre la mà a la resta de forces polítiques.

"L'aposta cultural de la ciutat de Barcelona l'hem de pactar entre tots. No podem canviar cada 4 anys. Hem de donar seguretat al sector".

Trias dóna suport a les protestes contra el 21% d'IVA cultural i denuncia que alguns han aprofitat la crisi per no invertir en cultura.

"Hi ha gent que va més enllà i que es creu que es pot aprofitar de la cultura, i diu: 'els apujaré l'IVA', el 21%. I no s'adonen que fan una cosa molt greu. Afecten un dels nuclis més importants de progrés social que tenen una ciutat i un país".

I aquest vespre, des de Cervera, Artur Mas ha carregat durament contra Ciutadans.

"Aquests partits que es presenten com a nous, moderns, emergents, i que algunes televisions els hi fan molt de cas, abans de començar, abans de prendre cap decisió, abans d'assumir ni una sola responsabilitat, ja han de treure gent, i bastant, de les seves llistes perquè les omplien com podien".

Miquel Iceta demana que als edificis públics hi hagi els símbols de tothom

Per Miquel Iceta amb la decisió de la Junta Electoral a favor de mantenir la retirada de les estelades dels edificis oficials, s'acaba una falsa polèmica.

" Que la bandera que no col·loca el president Mas a la Generalitat, que no col·loca Núria de Gispert al Parlament de Catalunya, i que tampoc no col·loca Oriol Junqueras a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, senzillament perquè és bandera de part i no de tothom. I per tant, als edificis públics, que figurin els símbols de tothom, i que entre tots mantinguem el respecte".

I recomana que els ajuntaments compleixin la llei. El líder del PSC ho ha dit a Castellbisbal, on l'alcaldable socialista ha governat quatre anys amb el suport de Convergència i Unió i on tenien penjada una estelada a la façana de l'Ajuntament, que ja han retirat.

Pedro Sánchez afirma que Rajoy governa contra una majoria social

El líder socialista, Pedro Sánchez, i la presidenta en funcions de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, han coincidit per primera vegada en un acte de campanya. Ha estat aquest vespre a Alcalá de Guadaíra, a Sevilla.

Aquest matí a Huelva, Sánchez, ha dit que Rajoy governa per una minoria.

"Mariano Rajoy governa contra una majoria social. I sempre ha governat per a una minoria, que són els de l'amnistia fiscal. Nosaltres serem els de la recuperació econòmica justa".

Alberto Fernández Díaz critica l'àrea verda de l'aparcament

L'alcaldable del PP per Barcelona diu que l'àrea verda d'aparcament per a veïns és, de fet, una zona blava encoberta, amb preus fins i tot més alts que l'original.

"Tot Barcelona és en realitat una gegantesca zona blava, pintada en la immensa majoria de casos també de verd, que és un engany. Només el 7% són d'ús exclusiu per als veïns".

Fernández Díaz proposa ampliar les places exclusives per a veïns, i que puguin aparcar gratis tant a la zona on viuen com en una segona que triaria cadascú.

Oriol Junqueras fa campanya a Mollet, amb la presència de Montserrat Tura

Des de Mollet del Vallès, i amb qui va ser l'alcaldessa, Montserrat Tura, avui, en nom del Moviment d'Esquerres, Oriol Junqueras ha volgut posar en valor la coalició que formen.

"No és una partida que es decideixi per aquells que tenen més diners. Aquesta es decideix amb el vot de la gent. I si som més, si som molts més, segur que guanyarem!".

Ada Colau fa l'acte central de campanya a la plaça Catalunya

Amb la mirada posada als seus orígens del 15-M, Barcelona en Comú ha triat la plaça Catalunya per fer el seu acte central de campanya. Per la candidata Ada Colau, el seu enemic no és cap sigla, sinó l'abstenció i la desil·lusió. S'ha mostrat convençuda que pot guanyar per posar l'Ajuntament, diu, al servei dels ciutadans.

"La clau de la possible victòria del 24 de maig és la mobilització. Com a dona, com a filla, com a mare, com a companya, com a amiga, amb tota la humilitat del món, però amb tota la determinació, perquè sóc molt conscient del que està en joc el 24 de maig, us dic que jo vull ser la pròxima alcaldessa de Barcelona".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut