La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, en una imatge d'arxiu
La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, en una imatge d'arxiu

La fiscalia denuncia assetjament i insults durant el judici del 9-N

Ho ha denunciat en un comunicat en què afirma que "un grup de radicals" va assetjar i va insultar membres de la fiscalia a Catalunya

Actualitzat

La Fiscalia General de l'Estat ha denunciat aquest dilluns en un comunicat "l'assetjament i els insults" rebuts per membres de la fiscalia quan sortien del Palau de Justícia de Barcelona on es feia la vista oral del judici del 9-N. Això hauria passat dijous, el penúltim dia del judici.

Segons el comunicat, "un grup de radicals" concentrat davant del Palau de Justícia va assetjar i va insultar els fiscals de Catalunya i "especialment" la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi. Amb el comunicat, la Fiscalia "vol expressar la seva solidaritat i suport" a aquests fiscals.

El comunicat, que no diu si també es vol denunciar el fet als jutjats, acaba amb un al·legat més general en què "trasllada a la societat la seva profunda preocupació pels intents de pressionar la Justícia en la seva tasca de fer prevaldre l'imperi de la llei". També denuncia els que "seguint la irracional aventura de la falta de respecte a l'estat de dret intenten imposar-se mitjançant la violència i l'insult".

Anar al contingut