El primer petó del matrimoni del príncep Guillem i la princesa Caterina (Foto: Reuters)
Si els ducs de Cambridge tenen una filla, serà la futura reina d'Anglaterra. (Foto: Reuters)
Sydney

La Corona anglesa posa fi a la discriminació de gènere en la successió al tron

Els 16 països de la Commonwealth, que tenen com a cap d'estat la reina d'Anglaterra han arribat a un "acord unànime" perquè la successió es determini per ordre de naixement i perquè la nova norma s¡'apliqui a tots els descendents del príncep de Gal·les. La decisió s'ha pres a Austràlia, en la cimera de la Mancomunitat de Nacions que formen la Commonwealth. Això suposa que si els ducs de Cambridge tenen una filla, serà la futura reina d'Anglaterra.

RedaccióActualitzat
L'anunci que posa fi a la discriminació de gènere a la Corona anglesa l'ha fet el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, que també ha explicat que també s'acaba amb una altra discriminació, la religiosa, ja que a partir d'ara els membres de la família reial anglesa es podran casar amb persones d'altres religions sense haver de renunciar a la Corona.

Cameron ho ha argumentat assegurant que "el monarca ha d'estar amb comunió amb l'Església d'Anglaterra, però n'és el cap", però ha afegit que "és simplement incorrecte negar-li l'oportunitat de casar-se amb un catòlic si així ho vol".
Anar al contingut