Iraq

Nou de cada deu iraquians tenen por de ser víctimes de la violència al seu país

Gairebé nou de cada deu iraquians tenen por de ser víctimes de la violència al seu país. És una de les conclusions d'un sondeig fet a 2.000 iraquians i encarregat pel diari "USA Today" i les cadenes BBC, ABC i l'alemanya ARD. L'enquesta s'ha fet pública coincidint amb el quart aniversari de l'inici de la guerra a l'Iraq.

Actualitzat

Fa ja quatre anys d'aquell 23 de març en què va començar la invasió a l'Iraq i, avui, pràcticament ningú se sent segur al país. Només un 18% dels iraquians confien en les tropes de la coalició, i la majoria no veu cap progrés en les tasques de reconstrucció del país. Un 67% assegura que els esforços són ineficaços.

En canvi, la majoria dóna el seu suport a l'exèrcit i les forces de seguretat iraquianes. Gairebé dues terceres parts diuen confiar en ells, mentre que poc menys de la meitat creu en el govern iraquià i en els líders locals de les seves comunitats. Una tercera part diposita la seva confiança en les milícies locals.

Durant el cap de setmana s'han fet arreu del món manifestacions contra la guerra. Als Estat Units, milers de persones han sortit al carrer en protesta per la guerra i ja són sis de cada deu els nord-americans que demanen el retorn dels soldats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut