Jaume Matas arribant a una sessió del judici pel cas Nóos (EFE)
Jaume Matas arribant a una sessió del judici pel cas Nóos (EFE)

Jaume Matas, disposat a confessar haver rebut sobres del PP per evitar la presó

Segons "El Mundo", ho hauria pactat amb la fiscalia, tot i que la fiscal general nega que hi hagi cap acord tancat

RedaccióActualitzat

L'expresident balear i exministre d'Aznar Jaume Matas hauria pactat amb la fiscalia confessar els seus delictes a canvi de no anar a la presó. Així ho assegura avui el diari "El Mundo". Segons el rotatiu, el fiscal Horrach rebaixaria les acusacions contra Matas, i a canvi aquest testificarà que va recollir un sobre a la seu del PP, al carrer Génova de Madrid, amb instruccions per arreglar l'adjudicació d'un gran hospital a les Illes a la constructora OHL.

La fiscalia nega l'acord

La informació ha estat matisada aquest mateix dimarts al migdia per la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, que ha afirmat que no hi ha cap acord tancat amb Matas en aquest sentit:

"Aquesta decisió no està presa, de cap manera. La Fiscalia Anticorrupció té un protocol de conformitats que és difícil i complicat i molt més en un assumpte com aquest."

Madrigal ha assegurat que aquest mateix dijous s'ha reunit amb Antonio Salinas, cap de la Fiscalia Anticorrupció, i que no han tractat el tema. Segons "El Mundo", l'acord s'hauria tancat la setmana passada entre el fiscal Pedro Horrach i Salinas.

Matas evitaria la presó

Si finalment es confirma aquest acord, les acusacions pels diversos casos en què està implicat Matas quedarien reduïdes a penes que no implicarien el seu retorn a la presó. El cas Nóos quedaria fora de l'acord amb la fiscalia i el ministeri públic veu difícil acusar-lo pel cas de la compra d'un palauet al centre de Palma.

Anar al contingut