Vista general de l'estadi Alfredo Di Stefano (Europa Press)

Imputen els quatre jugadors del planter del Reial Madrid pel vídeo sexual amb una menor

El jutge escoltarà la menor i una altra víctima uns dies abans de la declaració dels imputats, que està prevista per al 8 de novembre

RedaccióActualitzat

El jutge ha imputat els quatre jugadors del planter del Reial Madrid detinguts per difondre un vídeo sexual amb una menor.

El titular del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Sant Bartomeu de Tirajana, a les Canàries, els ha citat per a la seva primera declaració en seu judicial el pròxim 8 de novembre.

A més, el jutge ha anunciat que escoltarà uns dies abans les víctimes de la difusió del vídeo sexual: la menor i una noia de 18 anys que també va denunciar els fets. Tanmateix, també escoltarà una tercera testimoni, que donarà la seva versió dels fets.

El jutjat canari va obrir una causa dilluns passat per delictes contra la intimitat després de rebre l'atestat de la Guàrdia Civil, que fins aleshores s'havia encarregat de les indagacions.

Tres dels joves, de fet, van ser detinguts la setmana passada per la Guàrdia Civil per un presumpte delicte de revelació de secrets de caràcter sexual. Posteriorment van quedar en llibertat.


Els fets

Van tenir lloc el passat mes de juny a Mogán, a Gran Canària. Va ser llavors quan els jugadors del Reial Madrid haurien difós, sense consentiment, un vídeo de contingut sexual amb una menor d'edat.

Setmanes després, la menor i la seva mare van denunciar els fets, i van assegurar que fins aquell moment no havien tingut coneixement que les imatges s'estiguessin difonent.

En la denúncia interposada apunten que les relacions s'haurien mantingut de manera consentida, però que van ser gravades sense el seu coneixement.


Comunicat del Reial Madrid

El conjunt blanc va emetre un breu comunicat en què afirmava tenir constància que "un jugador del Castella i tres jugadors del Reial Madrid C havien prestat declaració davant la Guàrdia Civil".

I afegien que quan el club tingués coneixement detallat dels fets "adoptaria les mesures oportunes".
 

Penes de tres mesos a un any de presó

Les detencions s'haurien produït per un delicte de revelació de secrets d'índole sexual i no per agressió, ja que les relacions haurien estat consentides. No la gravació de les imatges ni la seva difusió.

El delicte de descobriment i revelació de secrets està regulat en l'article 197 al 201 del Codi Penal. I castiga amb entre tres mesos i un any de presó la difusió d'imatges privades sense autorització de la persona afectada, quan se'n violi greument la intimitat i encara que la víctima donés en el seu dia el seu consentiment a l'enregistrament.

Anar al contingut