Barcelona

Iceta creu que el PSC comença a remuntar

El primer secretari dels socialistes catalans dóna per tancat "el període d'excepcionalitat del PSC"

RedaccióActualitzat

Miquel Iceta ha donat per tancat "el període d'excepcionalitat del PSC" pels resultats obtinguts en aquestes eleccions. Un cop acabada la reunió de l'executiva dels socialistes catalans, el primer secretari de la formació ha assegurat que comencen a "remuntar". El PSC va obtenir 16 escons, quatre menys que en els comicis catalans anteriors. Segons Iceta: "Hem tret pràcticament els mateixos vots que el 2012. El PSC ha tocat terra, però té condicions per remuntar, és la segona força a escala municipal i la tercera al Parlament."

El dirigent del PSC ha admès que ell desitjaria més diputats que els 16 aconseguits finalment, però ha posat èmfasi en el context que el partit ha viscut, com una "escissió molt dura", una "polarització evident" i el sorgiment de forces emergents, "moltes de les quals se les prometien molt felices, però el PSC és el primer partit d'esquerra i el primer partit catalanista no independentista del Parlament."

Iceta ha descartat facilitar d'alguna manera la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat perquè creu que "no s'ho ha guanyat" en ocupar el quart lloc de la candidatura Junts pel Sí. El dirigent socialista considera que Mas hauria d'abandonar el seu pla independentista. També ha descartat la proposta del líder de Podem, Pablo Iglesias, de formar un govern alternatiu amb ERC, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP perquè la veu poc realista.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut