Vitòria

Ibarretxe diu que demanar renunciar a les idees polítiques és el que dóna oxigen a ETA

El lehendakari Juan José Ibarretxe ha afirmat que "demanar als altres que renunciïn als seus projectes polítics és precisament el que dóna ales a ETA". Ibarretxe ha respòs amb aquestes paraules el president de Cantàbria, que ha criticat el PNB i el govern del País Basc per, segons ha considerat, no fer prou contra el terrorisme. El lehendakari ha dit que no renunciarà als seus ideals i que "cal anar amb molt de compte amb el que es diu". El lehendakari ho ha dit durant la compareixença a Vitòria en què ha condemnat l'atemptat mortal a Santoña. "ETA ens fa cada cop més fàstic", ha subratllat.

Actualitzat

Ibarretxe ha contestat a Miguel Ángel Revilla, president de Cantàbria, que no renunciarà als seus ideals pel simple fet que coincideixin amb els que ETA defensa per la via de les armes.

"Cal anar amb compte, fins i tot en els dies tan tristos, tan foscos com el dia d'ahir i d'avui, amb les coses que es diuen", ha remarcat Juan José Ibarretxe. "No es pot traslladar que les idees del govern, que les idees dels tres partits que estan darrere del govern o que les idees del lehendakari donen oxigen a ETA", ha afirmat. Una mica més tard, el lehendakari ha considerat "inacceptable" dir que els seus projectes donen oxigen a ETA i ha conclòs que "demanar als altres que renunciïn als seus projectes polítics és precisament el que dóna oxigen a ETA".

"Ens fan cada cop més fàstic"

El lehendakari Juan José Ibarretxe ha comparegut aquest dilluns a Vitòria per "condemnar amb fermesa" els tres atemptats que ETA ha fet aquest cap de setmana, i molt especialment el que aquesta matinada ha acabat amb la vida del brigada de l'exèrcit Luis Conde de la Cruz. Ibarretxe ha lamentat la mort del militar i ha afirmat: "Els atemptats d'ETA ens fan cada cop més fàstic, ens fan cada cop més fàstic a tots els homes i dones que vivim en aquesta societat basca."

Ibarretxe ha dit que, com sempre, un es pregunta "per què, per a què? I la resposta és "per res, per a res". Ibarretxe ha volgut condemnar de nou l'atemptat contra "Caja Vital, una caixa de tots els alabesos i un dels actius fonamentals per al conjunt de l'economia i la societat basca", i ha denunciat amb fermesa l'atemptat d'ahir "contra la comissaria de l'Ertzaintza a Ondarroa, contra el poble d'Ondarroa i contra el conjunt del poble basc".

El lehendakari ha subratllat que especialment aquest segon atempat és condemnable pel fet que ha estat "una bomba absolutament indiscriminada col·locada amb la intenció de matar, de cometre probablement la pitjor salvatjada dels últims temps". I ha insistit: "Tots els atemptats són molt greus, i en aquest cas té el plus d'haver intentat una autèntica salvatjada."

Ibarretxe ha lamentat que, en aquest cas, l'atemptat de Santoña ha acabat "amb el resultat d'una persona assassinada" i ha explicat que les víctimes són el que "per sobre dels desperfectes i els danys ens entristeix".

Després de recordar que els ferits en els atemptats d'aquest cap de setmana evolucionen favorablement, el lehendakari s'ha lamentat que "avui tenim un dany irreparable".

Anar al contingut