Has patit les conseqüències de l'apagada? Explica'ns-ho (X)

Bona part de la ciutat de Barcelona i diverses localitats de l'àrea metropolitana s'han quedat sense llum. Això ha afectat els semàfors, alguns hospitals, comerços, domicilis particulars i diverses infraestructures ferroviàries. Tot plegat ha convertit la ciutat en un caos. Has patit les conseqüències de l'apagada generalitzada? Explica'ns-ho! I si n'has fet fotos, envia-nos-les.

Actualitzat

Explica'ns la teva experiència o envia'ns les teves fotos aquí!


Jordi Coca
"NO HI HA DRET! no pot ser que una ciutat com Barcelona hagi de "solucionar" -perquè no està solucionat però ara "tenim" llum- un problema d'aquesta magnitud d'aquesta manera. No tenim més remei que aguantar els generadors, doncs ens resignem. Però no pot ser. A veure si algú (qui pertoqui) realment fa alguna cosa, perquè arriba un moment que no saps què fer i la sensació d'impotència és molta."

Joan Masip Comas
"El meu amic Òscar Ramos és l'encarregat de l'orxateria Sirvent de Gràcia. Encara no té llum. No només té pèrdues perquè no ha pogut obrir, sinó perquè tot el gènere l'ha de llançar! Gelats, més de 500 litres d'orxata... Però el problema, a més a més, és on tira tot això sense que el multin. Ja seria la repera! Això sí, els parquímetres de la zona verda van com la seda! Vergonyós!!!"

Un grup de treballadors de l'hospital de Sant Pau
"Estem encantats de les bones notícies informatives que doneu a la gent, lamentablement la realitat no és aquesta. Són les 19 hores i la normalitat encara no ha arribat. El servei d'urgències no funciona i totes les operacions s'han ajornat, així que avui no et posis malalt!!!"

Maria Colom
"Som una empresa d'informàtica. Els 25 treballadors estan parats i porten parats tot el dia. Encara no sabem quan es restablirà la llum.
Avui les 25 persones han estat parades sense ordinadors, fax, ni telèfon, i evidentment sense correu electrònic. Jo escric des de casa ara mateix perquè he hagut de venir per enviar alguns correus a clients. Els sous d'avui dels treballadors, seguretat social, indemnització per no haver pogut atendre els clients, comandes que no ens han arribat, material que no hem facturat i que no ha sortit per transport, etc.... QUI ENS PAGARÀ TOT AIXÒ?"

Mònica Raventós
"No tinc cap foto perquè no he pogut carregar la bateria de la càmera, però espero que els responsables de tot això tinguin dos nens petits como jo (un nadó de 3 mesos i un nen de 2 anys), que visquin a prop meu (08014) i que aquesta nit vulguin tenir corrent a casa per veure com ens recordem d'ells."

Josep Buxadé
"Som una petita empresa, i són les 5 de la tarda i no tenim llum. Qui pagarà totes les despeses?"

Joan Josep Serra
"Ha estat impressionant. A mig matí ha marxat la llum de casa meva i he posat la ràdio per saber el que havia passat ja que sentia moltes ambulàncies i cotxes de bombers amunt i avall. Al saber la notícia he trucat a la companyia de la llum per preguntar si trigarien molt a tornar el subministrament i m'han contestat que era la primera notícia que tenien que hi havia hagut una apagada, quan mig Barcelona, part d'Esplugues i Cornellà estaven a les fosques."

Esteve Tremosa
"L'apagada m'ha agafat en ple procés de matriculació a la universitat. Dues hores d'aturada. No pot ser que aquestes coses passin. Els trens no funcionen, els aeroports a mitges, ara l'electricitat... Potser falta inversió??? Que s'ho plantegin des de Madrid, n'estem farts!"

Raül Asensio
"Jo treballo a Sant Cugat (TVE) i he hagut de baixar a Barcelona a fer unes compres 'per feina'. Per tal d'estalviar temps he agafat els túnels (La Caixa) i quina sorpresa he tingut quan he desembocat a la Via Augusta? Doncs un caos circulatori d'allò més inversemblant. En un primer moment em pensava que es tractava d'uns quants semàfors d'una fase elèctrica que no funcionaven. Quan he arribat a Balmes i he vist que tot anava a pitjor i que les botigues estaven a les fosques m'he imaginat la magnitud de la tragèdia. Gairebé dues hores per arribar al centre de la ciutat. La ràdio, també en el meu cas, m'ha informat del que passava.
Ara sóc a la feina de nou i el meu neguit és què passarà amb els 'queviures' que hi ha a la nevera.
Tot plegat una vergonya que esperem que acabi aviat (si es compleixen els terminis de REE)."

Deborah Terán Vidal
"Entrava a treballar a les 11.30 h. Amb la moto m'he adonat que els semàfors no funcionaven... a Via Augusta/ Diagonal ens hem hagut d'atrinxerar perquè ens deixessin passar. Només he vist guàrdia urbana al Passeig de Gràcia amb c/ Aragó i Passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts, que és on he hagut de parar... tota la resta ho he fet d'una tirada. El millor és que he arribat abans a la feina!!"

Montse Masjuan
"Qui compensarà la feina perduda? Qui compensarà el dia de feina perdut? Jo he de pagar als meus treballadors i hem perdut tot un dia. Tinc una perruqueria i estem de braços plegats!"

Tang Serradell
"Aquest matí, era a la biblioteca Vapor Vell de Barcelona connectat a internet. De cop i volta, se'ns han tancat tots els ordinadors, seguits pels llums i tota la resta, en resum, la biblioteca a les fosques. Al cap d'un quart d'hora, s'han obert els llums i hem pogut continuar, amb alguns defectes, el que estàvem fent."

Enric Bayot
"Jo l'he patit de ple, primer als FGC, que per sort tenen un bon sistema d'informació, 1 hora parats abans d'arribar a l'estació de Sarrià. Més endavant no funcionava res, no tenia ni cobertura al mòbil!! És indignant. Es veu que això de ser català i patir les conseqüències, no canviarà mai.

Des d'aquí expresso el meu rebuig a totes les empreses de l'Estat que no inverteixen prou, com Renfe o REE. Ja n'hi ha prou!!! Ara a qui li demano responsabilitats? A la Generalitat? Per favor si encara haurem de pagar les indemnitzacions tots/es els/les catalans/es."

Jorge Guzmán Lemus

"Encara estem sense llum, m'he pogut connectar des de casa d'un amic per explicar-ho. Tenim la zona del CP 08016 del districte de Nou Barris, al carrer la Jota, afectada, ja no fa gaire vam tenir problemes i vam estar des de les 12 o 13 hores fins a les 19 h o 20 h, això sembla que va pel mateix camí. La meva pregunta, no tenen altres vies de subministrament, per cobrir aquests tipus d'incidències?"

Cristina Coma Fonoll
"Doncs ja ho veieu, les 3 de braços plegats perquè estem a les fosques, l'aparatologia del centre parada i l'ordinador apagat. A més no hi ha manera de posar-nos en contacte amb Endesa perquè ens diguin aproximadament quan tenen previst que tinguem electricitat una altra vegada. Un dia de feina perdut i molta resignació."


Alfredius Sitj
"Un veí meu del passeig Maragall, on visc, s'ha quedat dues hores tancat a l'ascensor, sense possibilitat de sortir. Estava més aclaparat que un talibà al Riviera."

Jordi Carrizosa Paniagua
"Som a l'hospital de Sant Pau i no funciona absolutament res, ni radiologia, ni programació de CCEE, ni la major part del sistema elèctric de l'hospital. Estem paralitzats. Esperem responsabilitats per part de l'empresa energètica."

Martínez: El dia que la ràdio ha regnat!!!
"Treballem en un edifici envoltat d'un jardí preciós, és a dir, aïllat. Al principi pensàvem que els d'una obra propera haurien tallat algun cable. Gràcies a la ràdio de l'MP3 hem pogut saber què passava. Al despatx tenim llum natural, i una llanterna de butxaca ha estat la millor companya per anar al bany (que és interior i no hi arriba la llum). Un dia relaxat perquè feina, el que es diu feina, sense l'ordinador, poca cosa es pot fer."

Carmen del Pino García
"Anava pel passeig Maragall de camí a la plaça cap a les 12 i m'he trobat aquest embolic. Des del passeig de Gràcia fins aquí ha estat una tortura pel tema dels semàfors. No en funcionava cap.
La foto està feta al mateix passeig Maragall, cantonada amb Sant Antoni Maria Claret, on la policia ens obligava a desviar-nos."

Anar al contingut