Barcelona

Govern i CiU preparen una proposta conjunta per negociar el nou finançament a Madrid

Continuen les negociacions entre el govern i Convergència i Unió per consensuar una proposta catalana de finançament. L'última reunió va ser ahir, però encara no s'ha tancat cap acord, tot i que algunes informacions periodístiques apuntaven que es podria solemnitzar l'Onze de Setembre. Les dues parts divergeixen sobre si la proposta ha de concretar o no quants diners de més ha de rebre Catalunya amb el nou model.

Actualitzat

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha afirmat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la xifra de 3.500 milions d'euros pel finançament amb què treballa el govern de la Generalitat és insuficient. El líder de la federació espera que la proposta conjunta que negocien el tripartit i CiU pugui estar enllestida abans de la Diada, tot i que no és segur, perquè, ha precisat, encara s'hi està treballant. Mas ha afegit que ahir hi va haver una nova reunió negociadora entre el conseller Antoni Castells i el diputat de CiU, Francesc Homs, durant la qual la federació va presentar un nou document de finançament al govern.

Mas ha negat les informacions publicades a "La Vanguardia", que afirmen que la proposta catalana pel finançament reclamarà 3.500 milions d'euros més per a Catalunya. El dirigent convergent ha argumentat que aquesta xifra no pot ser vàlida, ja que està per sota del que va dir la Cambra de Comerç, que demanava 3.800 milions d'euros.  El líder de CiU ha subratllat que la dada està també "clarament per sota" de l'única xifra que ha donat CiU "en aplicació estricta de la cistella d'impostos de l'Estatut", que "és de 5.200 milions d'euros, en xifres del 2008".

Nadal, molest per les filtracions

Per la seva banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha deixat clar que en la negociació sobre el model de finançament amb CiU no es concretaran xifres, sinó idees. En declaracios fetes en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Nadal ha desmentit que, en la proposta de finançament, l'aportació mínima de l'Estat a les arques de la Generalitat pugi als 3.500 milions d'euros en tres anys. El conseller, molest per les filtracions, també ha negat que hi hagi prevista una reunió entre el president Montilla i el líder de Convergència i Unió, Artur Mas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut