Madrid

Fernández Ordóñez insisteix que les reformes de la Seguretat Social són "imperioses"

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha assegurat que no se sent desautoritzat pel govern espanyol, tot i les crítiques rebudes per haver dit que el superàvit de la Seguretat Social es pot esgotar en el termini d'un any. Fernández Ordóñez ha fet aquestes declaracions en unes jornades econòmiques a Madrid, on també ha insistit que les reformes en la Seguretat Social són "imperioses" i que aquest debat s'ha de fer al Congrés i no fora, per no crear alarma.

Actualitzat
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha reiterat avui que és "imperiós" adoptar reformes en la Seguretat Social. Després de l'allau de crítiques que va rebre fa uns dies per haver afirmat que aquest institució podia entrar en dèficit el 2010, unes crítiques especialment dures dels sindicats i del ministre de Treball, Celestino Corbacho, Ordóñez no ha semblat molest.

També en al·lusió al debat que va generar la seva compareixença a la Comissió del Pacte de Toledo, el màxim responsable del Banc d'Espanya ha repetit, també, que afers com aquest s'han de discutir al Congrés i no fora. Fernández Ordóñez ha defensat que en la seva compareixença al Congrés dels Diputats no va fer cap proposta i que només va explicar el que estava succeint en altres països.

Segons ell, són les declaracions fetes fora del marc del Congrés les que creen alarma. "Jo crec que cal reconduir aquest debat i tornar a parlar en el marc del Pacte de Toledo. Hauríem de fer una defensa del Pacte de Toledo", ha subratllat.

Encara hi ha marge per als tipus


El governador del Banc d'Espanya també ha assenyalat que el Banc Central Europeu (BCE) encara té marge per abaixar els tipus d'interès, ja que es troben a l'1,25%. En aquest sentit, ha recordat que la situació econòmica requereix continuar treballant i posar en marxa mesures per recuperar la inflació i situar-la per sota del 2%, tot i que pròxima a aquesta xifra.

Menys sucursals bancàries

Respecte a la situació de les entitats bancàries, Ordóñez ha afirmat que una de les mesures a adoptar per fer front a la crisi és revisar la seva xarxa d'oficines. En aquest sentit, ha pronosticat que les entitats "probablement reduiran el nombre" de sucursals comercials per afavorir la productivitat de les que continuïn obertes.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut