L'executiu comunitari analitza si la companyia va abusar de la seva posició dominant en el mercat espanyol (ACN/Gerard Escaich)

Europa investiga si Renfe ha dificultat a la competència poder fer ofertes de bitllets

La Comissió Europea ha obert una investigació perquè creu que la companyia va negar dades a les plataformes competidores

Redacció/ACNActualitzat

La Comissió Europea ha obert una investigació a Renfe per un possible abús de posició dominant. Brussel·les estudia si la companyia hauria deixat de compartir informació en temps real amb les altres plataformes de venda de bitllets del mercat.

Això hauria suposat una vulneració de les normes de la competència i hauria impedit a aquestes plataformes fer ofertes adaptades a les necessitats dels clients. Renfe ha respost que pensa cooperar "intensament" amb la Comissió. "Esperem arribar a una solució consensuada", conclouen.

Concretament, l'executiu comunitari analitza si la companyia va abusar de la seva posició dominant en el mercat espanyol de transport ferroviari i no va facilitar tot el seu contingut i dades en temps real a les plataformes competidores de venda de bitllets.

En un comunicat, Brussel·les argumenta que han obert la investigació davant la "preocupació" que Renfe pugui haver restringit la competència en el mercat espanyol de servei de venda de bitllets de tren en línia. Si es negava a compartir dades, impedia a la competència fer ofertes "adaptades a les necessitats" dels consumidors.

Per exemple, la Comissió Europea sospita que Renfe no compartia dades sobre les categories de bitllets i descomptes, així com tampoc informació relacionada amb els serveis de transport ferroviari de passatgers. En canvi, la companyia sí que oferia aquest contingut en els seus llocs web i aplicacions.

 

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públicRenfe
Anar al contingut