Enfrontar-se a la fibromiàlgia, la malaltia que obliga a viure amb dolor i cansament
L'Anna Asnà va haver de canviar de vida i ha convertit el seu hobby en una feina

Enfrontar-se a la fibromiàlgia, la malaltia que obliga a viure amb dolor i cansament

Hem seguit el cas d'una persona amb fibromiàlgia que va haver de deixar la seva professió per culpa de la malaltia, però que ha trobat la manera de tirar endavant

RedaccióActualitzat

Per fer front a la fibromiàlgia, els metges recomanen mantenir-se actiu, però el mal i la medicació no ho posen fàcil. Aquest diumenge és el Dia Mundial de la Fibromiàlgia, una malaltia que afecta unes 140.000 persones a Catalunya i que pot arribar a ser invalidant.

L'Anna Asnà té el lloc de treball al menjador de casa. L'ha convertit en un taller on fa collars i polseres amb minerals. Fa onze anys, però, Anna Asnà treballava de monitora en un gimnàs, fins que li van diagnosticar fibromiàlgia i fatiga crònica.

"No és que no vulguis treballar, sinó que no pots treballar, no pots respondre a una feina com s'hauria de respondre. Et sents malament, evidentment. Comences a pensar 'no serveixo per a res', 'què faig aquí si soc dependent?', 'què faré?'... I això cada vegada va a més."

Fins que el cos li va dir prou i pràcticament no podia sortir de casa. Les visitants del seu bloc de decoració li demanaven complements de bijuteria que es feia per a ella. Aleshores va decidir convertir el seu hobby en una feina. I, des que treballa, l'Anna es troba més bé.

 

 

Va poder muntar la seva empresa gràcies a l'ajuda del servei laboral de l'Associació de Discapacitats Físics de Lleida. Ara ven les seves joies a clientes de tot el món i també en botigues de la ciutat. I també ven superació.

"No tinc la salut que té una altra persona, però es pot fer. A les persones que també ho pateixen, els diria que no es quedin a casa, que no es quedin assegudes, tristes, en un sofà o al llit. Que no pensin que allí s'ha acabat tot, perquè no s'ha acabat. Hi ha llum."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut