Junqueras, saludat durant a la Rambla de Barcelona aquest Sant Jordi. (Foto: ACN)
Junqueras, saludat durant a la Rambla de Barcelona aquest Sant Jordi. (Foto: ACN)
Barcelona

Els partits reiteren les seves posicions davant la crida de Mas a la unitat

Per Esquerra, benvinguda sigui si és per caminar cap a l'estat propi. Iniciativa demana que sigui el Parlament el que condueixi el procés pel dret a decidir, mentre que el PSC diu que la unitat ha d'anar acompanyada de propostes i alternatives per sortir de la crisi. També es manifesten en aquest sentit el PP i Ciutadans, que, a més, demanen a Mas que deixi de banda projectes de divisió.

RedaccióActualitzat
L'oposició ha interpretat la crida d'Artur Mas a la unitat, en el missatge institucional de Sant Jordi, de diferent manera. ERC hi dóna la benvinguda "només si serveix per donar l'oportunitat als ciutadans de Catalunya de decidir el seu futur". El president republicà, Oriol Junqueras, confia que el poble català "sabrà estar a l'altura de les seves necessitats i els seus drets" ara que hi ha en marxa el procés sobiranista.

El PSC ha considerat "partidista" el discurs de Mas i ha lamentat que no hagi aportat "cap solució, alternativa ni proposta" contra la crisi. El primer secretari dels socialistes, Pere Navarro, ha recordat a Mas que la prioritat és l'aprovació dels pressupostos i ha demanat a CiU i ERC que compleixin els seus compromisos. "Si fa poc més de dos mesos va firmar un pacte de governabilitat amb ERC, on marcaven el camí cap a la independència però també un camí de futur des del punt de vista de la governabilitat, el que han de fer és complir aquests compromisos, uns i altres, i presentar uns pressupostos", ha dit.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit Mas que "l'únic drac que ha de combatre és el de la crisi" i li ha exigit que "resolgui els problemes dels catalans des de la unitat i que no s'emboliqui amb projectes independentistes de ruptura i divisió". Sánchez-Camacho ha reclamat al president que no converteixi la Diada de Sant Jordi "en un dia de termes bel·licistes i de reivindicació".

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha retret a Mas que sigui "incapaç de mantenir en el seu govern" la unitat que propugna. Camats creu que el president de la Generalitat "no té projecte i va a la deriva" i li ha demanat que sigui el Parlament qui piloti el procés sobiranista. A banda, la dirigent ecosocialista creu que Mas va desaprofitar la visita d'aquest dilluns a Brussel·les per explicar les conseqüències negatives que, diu, tenen les polítiques d'austeritat.

El president de C's, Albert Rivera, ha recriminat al president que hagi fet un discurs "separatista" i ha reivindicat que Sant Jordi, i no l'Onze de setembre, sigui la Diada de Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut