Un alumne dibuixa en una llibreta, amb una calculadora i retoladors al costat
El val escolar es pot fer servir per a material com calculadores, motxilles o articles de papereria (iStock)

El val escolar s'estén als alumnes d'ESO i serà de 70 euros

Totes les famílies amb alumnes de primària o secundària de centres públics i concertats es podran beneficiar de l'ajut, que ara també podran gestionar les AFA

RedaccióActualitzat

El val escolar s'estendrà als alumnes d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) el curs que ve. Aquest curs només se n'han beneficiat les famílies dels alumnes de primària.

El valor, això sí, serà una mica més baix per a tothom: de 70 euros, en comptes dels 100 actuals.

És un dels anuncis que té previst fer el president Pere Aragonès en el Debat de Política General, que arrenca aquest dimarts al Parlament.

Els vals seran per a tots els estudiants de primària o secundària, en centres públics o concertats, inclosos els d'educació especial. Com ha passat ara, és una ajuda universal que ha de rebre tothom al marge de la renda de cada llar.

D'aquesta manera, segons dades del govern, als 460.000 alumnes de primària que l'han rebut aquest any s'hi sumaran els 330.000 alumnes de secundària. Uns 790.000 alumnes en total. Això suposarà una despesa d'uns 55 milions d'euros.

A més, de cara al curs que ve, les famílies podran decidir gastar el val escolar per la compra de material a les botigues acreditades o fer-ho a través de les Associacions de Famílies d'Alumnes.

Amb això, es vol donar resposta als dubtes generats enguany en algunes escoles públiques, perquè la majoria ja donen el material durant el curs. Sovint, és material socialitzat, que fa servir tothom, i que es compra amb la quota anual de les famílies. Per això, algunes AFA havien reclamat que els xecs es transformessin en finançament "adequat i directe" per als centres públics.
 

Els vals d'aquest curs encara es poden gastar

Els vals per als alumnes de Primària d'aquest curs, dos vals de 50 euros cadascun, encara es poden gastar. Hi ha temps fins al 30 de novembre del 2023. Prèviament, cal activar-los al web valescolar.cat.

Segons el govern, fins ara s'han gastat el 76% dels xecs.

L'ajut es pot destinar a l'adquisició de llibres, diccionaris, papereria, material d'escriptura, calculadores, motxilles o jocs educatius.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut