El primer 10 de la selectivitat, 8 anys després: "No m'imaginava que seria a Nova York"

Tornem a parlar amb Carles Domingo Enrich, un estudiant de Vilanova i la Geltrú que va treure per primera vegada, l'any 2014, un 10 sobre 10 a les PAU

No és gens habitual que la nota més alta de la selectivitat sigui la màxima, un 10 sobre 10. Aquest any ha passat per partida doble, però per trobar un precedent cal anar vuit anys enrere i, de fet, va ser la primera vegada.

El primer 10 de la selectivitat a Catalunya va ser l'any 2014 i el va obtenir Carles Domingo Enrich, un estudiant de Vilanova i la Geltrú. Ja va parlar per a TV3 aleshores.

En Carles tenia 17 anys i deia que no esperava treure tanta nota: "No hi ha truc per treure aquesta nota, s'ha de treballar durant tot el batxillerat". En aquell moment, afirmava que no tenia gens clar el seu futur i estava pendent de fer una prova per poder estudiar Matemàtiques i Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Ho va aconseguir. Aquest curs ha acabat el tercer any de doctorat d'Informàtica a la Universitat de Nova York. Fa recerca sobre intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic.

Va anar-hi a fer el treball de final de grau i s'hi va quedar. Ara que passa uns dies a Catalunya, hem tornat a parlar amb ell, poc abans de marxar a Londres per presentar un article en una conferència. "Ha estat molt interessant fer la transició d'estudiar a produir coneixement", explica.

Està satisfet de la seva trajectòria i, un cop acabi el doctorat --d'aquí dos anys--, veu el seu futur professional a curt termini als Estats Units, o bé com a professor universitari o bé fent recerca en una empresa:

"Quan vaig deixar l'escola i vaig fer la selectivitat, no em podia imaginar que 8 anys més tard seria a Nova York. Estic content de com m'ha anat. Content amb la meva trajectòria."

Tot això, ho diu amb el mateix somriure amb què responia l'equip de TV3 que, fa vuit anys, l'entrevistava a casa seva. Aquest és el reportatge del 2014:


Per cert, sobre els seus dos germans, que apareixien al final del vídeo, el noi ha acabat el primer any de màster d'Enginyeria Industrial i la noia està estudiant Economia, Filosofia i Ciències Polítiques amb èxit.


Els deus d'enguany volen fer Medicina

Aquest any, el 10 l'han obtingut un noi del Vallès Occidental i una noia del Baix Llobregat, que havien estudiat a l'Escola Pia de Sabadell i als Salesians de Sant Vicenç dels Horts, respectivament.

Són el Ramon Bernadas i Baixa i la Marta Bernadet Fernández. Tots dos volen estudiar Medicina a la Universitat Pompeu Fabra.

ARXIVAT A:
Educació SelectivitatUniversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut