El Ramon i la Marta: així han preparat els exàmens els dos 10 de la selectivitat 2022

Els estudiants amb les notes més altes de les PAU coincideixen a sentir-se sorpresos pels resultats tot i haver completat la selectivitat amb bones sensacions

RedaccióActualitzat

Treure la màxima qualificació en les proves d'accés a la universitat no és fàcil, i molt menys habitual. La primera i única vegada que havia passat fins ara va ser fa 8 anys. Aquest dimecres s'ha sabut que la fita no només s'ha repetit, sinó que s'ha superat: dos estudiants han aconseguit un 10 sobre 10 en la selectivitat.

El Ramon Bernadas i Baixa i la Marta Bernadet Fernández són els dos alumnes de 10 d'aquest any a la selectivitat. Tots dos consideren que tenen facilitat per als estudis i tots dos volen estudiar Medicina a la Universitat Pompeu Fabra.

Ell és de Sabadell i va quedar impactat en saber la nota. Sabia que li havia anat bé, però no s'esperava un 10 "gens". Tot i el seu esforç i dedicació, el resultat l'ha agafat "per sorpresa".

Ella resideix a Sant Vicenç dels Horts, tot i que ha sabut els seus resultats a les proves mentre està de vacances amb els seus amics. De fet, el vídeo del moment ja el té pujat a TikTok.


Marta, de lesionada a futura metgessa

La Marta, una amant del futbol, reconeix que "anava a buscar nota" perquè vol estudiar Medicina, una de les carreres que requereixen, històricament, les qualificacions més altes.

Tot i haver sortit contenta de les proves, aquesta alumna dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts no s'esperava treure un 10, i menys fer-ho en tots els exàmens. Tanmateix, reconeix, sempre ha tret bones notes i no li ha requerit mai gaire esforç.

Marta Bernadet, l'alumna amb la nota més alta de la selectivitat
Marta Bernadet, l'alumna amb la nota més alta de la selectivitat

L'alumna amb la qualificació més alta de les PAU va decidir el seu futur en el món de la salut després d'una forta lesió al genoll que es va fer jugant. Van haver d'operar-la i, tot el procés, amb la recuperació inclosa, li van cridar l'atenció cap a l'atenció mèdica. La va inspirar especialment la seva traumatòloga.

Ara la Marta sap que podrà entrar a cursar la carrera que volia aquest setembre, i té moltes ganes de començar "aquesta nova etapa", però abans només es planteja gaudir de l'estiu. Això serà, però, quan acabi d'atendre la llarga llista de mitjans, trucades i whatsapps de tothom que vol conèixer la seva història.


Ramon, amant de la ciència al servei de les persones

Tot i que el Ramon reconeix que té "certa facilitat per als estudis", assegura que no hauria pogut aconseguir la màxima puntuació sense haver-s'hi esforçat i dedicat dia a dia: "Hi ha hagut un component de treball força important", afirma.

La seva fita era la mateixa que tenia al cap la Marta: aconseguir com a mínim el 13,1, que va ser la nota de tall de l'any passat per estudiar Medicina a la Universitat Pompeu Fabra. "Obtenir un 13,2 hauria estat una bona nota, un 9 de mitjana a la selectivitat", havia calculat. Ha superat la seva fita de llarg.

Ara el Ramon, estudiant de l'Escola Pia de Sabadell "des de P3", sap que podrà estudiar Medicina, i sap on ho farà, però no té clara l'especialitat que vol seguir en la carrera. "Tal com ho veig ara, m'agradaria estar en la medicina assistencial i exercir en algun hospital o en alguna consulta privada".

Ramon Bernadas, l'alumne amb la nota més alta de la selectivitat
Ramon Bernadas, l'alumne amb la nota més alta de la selectivitat

L'alumne amb la qualificació més alta de les PAU va escollir la carrera per ser una "combinació de diferents assignatures de ciències, per les quals sento molta curiositat", que, a més, "serveix per ajudar la gent".

El Ramon dona molta importància a l'escola i al seu entorn per entendre el seu èxit acadèmic: "L'escola ha estat al meu costat des de ben petit i això s'ha notat aquests darrers dos anys."

Considera que respectar les hores de son és importantíssim i estudiar de matinada, robant hores que s'haurien de dedicar a dormir, "és perdre el temps". Per estudiar, una estratègia: "Fer-se el tema interessant" per facilitar el procés. No té tan clar, tanmateix, com aconseguir generar aquest interès. "Llegir molt, trobar-hi la gràcia i, a partir d'aquí, ja surt sol."


Els dos 9,9, a Lleida i Girona

Fregant la màxima nota, dos alumnes han obtingut les notes més altes a Lleida i Girona. Per un cantó, la Clara, alumna de l'escola Les Heures. Per l'altra, l'Anna, alumna de l'Institut Tossa de Mar. Cap de les dues no sembla que hagi de tenir problemes per estudiar el que ja fa anys que té decidit.

Clara Prim, l'alumna amb la nota més alta de Lleida
Clara Prim, l'alumna amb la nota més alta de Lleida

Clara Prim Morant ha tret la millor nota de Lleida i ha explicat que vol estudiar Farmàcia, a la UB de Barcelona. "Esperava treure una bona nota perquè m'havia anat molt bé la 'sele', però evidentment no t'esperes mai treure la millor nota."

Per preparar la selectivitat, assegura la Clara, ha comptat especialment amb l'ajuda de la seva escola: "És gràcies a ells que he tret una nota tan alta." La Clara ha reconegut que "la feina a casa també és molt important".

Anna Bosch, l'alumna amb la nota més alta de Girona
Anna Bosch, l'alumna amb la nota més alta de Girona

L'Anna Bosch ha aconseguit la millor nota de Girona. Just estava tornant de vacances i tampoc s'esperava aquest resultat. Després de compartir la seva felicitat, ha explicat que vol estudiar un doble grau de Traducció i Interpretació amb llengües aplicades a la Universitat Pompeu Fabra i especialitzar-se en anglès.

A Tarragona la nota més alta ha estat un 9,7, una qualificació que comparteixen set persones de la zona. Per sobre del 9 hi ha 1.409 alumnes a tot Catalunya, i rebran la distinció de les PAU que atorga la Generalitat. Gairebé 32.000 estudiants han aprovat i la nota mitjana és d'un 6,85, una dècima més que l'any passat.

 

ARXIVAT A:
Educació UniversitatSelectivitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut